Fogadok, hogy nem ismered ezeket az egyszerű rafinériákat!



Ezek a trükkök megkönnyítik az életedet a konyhában, egyúttal pedig biztos lehetsz benne, hogy a család elismerését is kivívod!

1. Hogyan lesz átlátszó a jégkockád?

Ha te sem szeretnél többé opálos jégkockákat a fagyról, nagyon egyszerű: lefagyasztás előtt forrald fel a vizet!

2. Hogyan tudsz több levet facsarni a citromból?

Mielőtt felvágod és kifacsarod, görgesd végig az asztalon, miközben enyhe nyomást gyakorolsz rá. Így már facsarás előtt összelapítasz benne jónéhány rostot, ezáltal több lére számíthatsz. A többi citrusfélére természetesen ugyanúgy vonatkozik a trükk.

3. Hogyan tárold a kiürülőfélben lévő flakonokat?

A ketchupos flakon alján már alig lötyög valami, és egy évig tart, mire ki tudod belőle csalogatni a tartalmát. Ha viszont fejjel lefelé állítod, állandóan lebukfencezik a hűtőajtóról. Ismerős? Nézd, milyen egyszerű a megoldás! Vágd le egy tojástartó tetejét, az alájba pedig állítsd bele a hasonló flakonokat!

4. Hogyan szeleteld fel a banánt, még mielőtt meghámoznád?

Kedvenc trükköm! Ha le akarod nyűgözni a gyerekeket, csak fogj egy tűt és szúrd bele a banán héjába, majd mozgasd benne jobbra és balra! Ezt ismételd meg 2-3 centinként. Kívülről a tűszúrás nyomai nem fognak látszani, a banán pedig felszelve rejtőzik majd a héjában!

5. Hogyan olvaszd fel a fagyott vajat rekord idő alatt?

Ha elfelejtetted kivenni a vajat a fagyról, íme, a megoldás: tegyél a mikróba egy pohár vizet és melegítsd fel! A vízre nem lesz szükség, azt kiöntheted, a meleg poharat viszont borítsd a vajra! Pár perc és használható állagú lesz.

6. Hogyan süss ropogós sajtréteget az egytálétel tetejére?

A lényeg, hogy csak 5-10 perccel a lekapcsolás előtt szórd az ételre a sajtot! Ha előbb teszed meg, a lágy, világosbarnára sült sajtréteg helyett kemény és száraz sajtborítást kapsz. Legyen szó pizzáról, rakott krumpliról, lasagna-ról vagy bármi másról, a sajttal szórás a befejező művelet!

7. Hogyan legyen friss színű a krumplipüréd?

A krumplipüréd mindig beszürkül az elkészítés közben? Sosem találod ki, miért! Az az oka, hogy hideg tejet adsz hozzá. Ha langyos tejjel vegyíted, máris friss, sárga színű marad a krumplipüréd!

8. Hogyan süss egyszerre két pizzát?

Pofonegyszerű, mégsem jut senkinek az eszébe magától. A trükk a pizzák felvágásában keresendő: felezd meg mindkettőt, majd a képen látható módon helyezd őket a tepsibe!

9. Hogyan érj el tökéletes krumplihasábokat?

Ha héjában vagy anélkül sült krumplit szeretnél sütni, a legegyszerűbb, ha használod hozzá az almaszeletelőt. Így teljesen biztos, hogy egyformára fogod vágni a hasábokat!

10. Hogyan vágj félbe egyszerre akár egy tucat koktélparadicsomot?

Szintén homlokra csapós módszer: szorítsd a paradicsomokat két lapos műanyag fedél alá, közé pedig vezesd be a kést! Tíz másodperc, tíz felvágott paradicsom!

+1. Hogyan készíts fél perc alatt hűsítő kávés italt?

Főzz le egy adag kávét, majd töltsd jégkockatartóba! Ha legközelebb friss, kávés ízre vágysz, csak vegyél ki egy kockát és tedd hideg tejbe! A hatás nem marad el!

Képek: genial.guru

Neked melyik trükk tetszett a legjobban? Kérlek, oszd meg a cikket az ismerőseiddel is, hogy minél több emberhez eljussanak ezek a szuper kis tippek!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!