Elég figyelmetlenek voltak az alkotók!



Az igazi filmrajongónak semmi sem kerüli el a figyelmét, amikor kedvenc alkotásait nézi, pláne, ha filmes bakikról van szó. Íme, szorgalmas moziba járók összegyűjtöttek 16 olyan hibát, amit a leghíresebb filmekben fedezhetsz fel! Te is észrevettél már hasonlót? Írd meg kommentben!

1. Terminátor 2 - Az ítélet napja

Az egyik jelenetben a Terminátor több lövést kap a hátába és a dzsekije több helyen kilyukad. Néhány másodperccel később a lyukak "felszívódtak".

2. Titanic

A forgatás során láthatóan több hajót is használtak, mert a rácsok elrendezése nem egyezik.

3. Avatar

Amikor Jake kinyitja a kapszulát, egyértelműen látszik, hogy nincs mellette a tolószéke. A következő snitt már úgy mutatja, hogy a kapszula mellett van a tolószék.

4. A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka

A kalózhajóra egy oda nem illő személy is felkeveredett...

5. Mielőtt meghaltam

A film 1985-ben játszódik, viszont a főszereplő irodájának falán láthatjuk egy olyan Lamborghini típus plakátját (Aventador), amelyet csak 2011-ben dobtak piacra.

6. Becstelen Brigantyk

A német őrmester jelvénye hol rajta van a zubbonyán, hol nincs.

7. Alkonyat

Az autó ablakán láthatjuk a kamerát visszatükröződni.

8. Terminátor 3: A gépek lázadása

A több jelenetben is felbukkanó kisrepülő száma egyszer N3973F, egyszer N3035C.

9. Bosszúállók

Az egyik jelenetben Thor mindent összetör maga körül, de az autó lökhárítója, amelyre támaszkodik, először horpadt, aztán hibátlan.

10. Titanic 

Újra Titanic, ezúttal időbeli gondokkal. Az egyik jelenetben Jack azt meséli, hogy apjával a Wissota tó jegére szokott járni lékhalászni. A bibi az, hogy a tavat mesterségesen hozták létre 1917-ben, míg Jack 1912-ben elsüllyedt a Titaniccal együtt.

11. Halálsoron

Ezt a megrendítő alkotást senki sem felejti el, aki egyszer látta, de még itt is hibáztak az alkotók. A film 1935-ben, Louisiana államban játszódik, ahol 1940-ben vezették be a villamosszékkel történő halálbüntetést. John Coffee kivégzése tehát nem korhű.

12. Aviátor

Az egyik 1928-ban játszódó jelenetben két színésznőre is úgy hivatkoznak, mint nagy sztárokra, tévesen: Ava Gardner 1939-ben futott be, míg Linda Darnell csak 1941-ben.

13. A Rettenthetetlen

Az 5 Oscar díjat nyert alkotásban a főhős skót szoknyában mutatkozik. A történet az 1300-as évek körül játszódik, míg a skót szoknya csak a XVI. században "jött divatba"...

14. A bombák földjén

A 6 Oscart nyert, 2004-ben játszódó filmben elhangzik egy szereplő szájából, hogy Irakban rögzített egy videófelvételt, amit majd feltölt a Youtube-ra. A gond, hogy a Youtube 2005-ben indult.

15. Ted

A főszereplő olyan tehetséges, hogy fordítva tartott telefonon is képes beszélni.

16. Malcolm X

Denzel Washington a főszereplője a Martin Luther King életét feldolgozó filmnek, amely 2 Oscart nyert. Az egyik jelenetben a főszereplő azt kiáltja, hogy valaki hívja a 911-et. A 911-es segélyhívó számot viszont csak 1968-ban vezették be az USA-ban, három évvel Martin Luther King halála után.

 

Ha te is ismersz hasonló bakikat, írd meg kommentben! A legjobb, ha képet is küldesz hozzá!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!