Okostelefon, laptop, esetleg valamilyen tartozék? Így ismerd fel, ha hamisítvány!



Te is tudod, milyen gyakran hamisítják az elektronikai cikkeket. Nem könnyű megkülönböztetni az eredetit a hamisítványtól, sőt, néha szinte lehetetlen. Ebben a cikkben hasznos iránymutatást kapsz, hogy ne válj csalás áldozatává! 

 

1. Ellenőrizd a csomagolást!

Az esetek többségében a hamisítók nem fordítanak nagy figyelmet a csomagolásra. Az eredeti gyártó mindig a lehető leggondosabban jeleníti meg még az apró részleteket is. Vizsgáld meg alaposan a csomagolást és figyelj az apró részletekre! A betűk jól olvashatók? Ha megrázod a dobozt, nem csörög-zörög benne semmi? Az eredeti dobozt mindig úgy rakják össze, hogy semmi se mozdulhasson el a belsejében. Még a fólia hegesztése is tökéletes kell, hogy legyen.

2. Nézd meg a használati utasítást!

A használati utasításban benne kell lennie magyarul is a leírásnak, hiszen az eredeti gyártó minden ország nyelvén, ahová szállít, feltünteti az instrukciókat. Ha nincs benne magyarul, esetleg annyira borzalmas fordítással, hogy már-már értelmezhetetlen, biztos lehetsz benne, hogy kalóztermékkel van dolgod.

3. Figyelj az anyagminőségre!

Mindenféle anyagból létezik gyengébb és magasabb minőség is, legyen az műanyag, fém vagy gumi. A világmárkák óriási gondot fordítanak az alapanyag beszerzésére és mindent első osztályú alapanyagból gyártatnak. A műanyagok felülete csillogó, karcmentes, nincs rajta öntéshiba. A hamisítvány anyaga gyenge minőségű, törékeny, matt műanyag, itt-ott öntéshibákat is találsz, ha szemfüles vagy.

4. Ellenőrizd a márkajelzést!

A nagy márkáknál a logó vagy márkafelirat az, ami igazán számít, hiszen ez különbözteti meg az egyik márkát a másiktól. Ha azt látod, hogy a betűk elmosódottak, nem egyforma méretűek, egyenetlen szélűek, kerüld el a terméket, mert ilyet egy komoly világmárka nem tesz!

5. Nézd meg a töltőt!

Ne feledd, hogy a márkás kütyüket mindig a szabványos biztonsági előírásoknak megfelelően rakják össze. A töltők fém villája tökéletes állapotban kell, hogy legyen és egy kis varratot is felfedezhetsz alatta a műanyag részen. 

6. Figyelj a kábelre és a bemenetre!

Az eredeti kábelek esetében a vég tökéletesen passzol a készülékedhez, míg a hamisítvény nem illeszkedik, lötyög, esetleg még hosszabb is. Az anyagminőség részhez írt tanácsok itt is érvényesek: homogén, jó minőségű, hajlékony anyagból kell lennie a töltőnek vagy kábelnek, egyféle színből.

Remélem, hasznos számodra a cikk tartalma! Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!