Vajon mitől függ, hogy egyesek úgy vonzanak másokat, mint légypapír a legyet?



Vannak olyan emberek, akik valamiféle megmagyarázhatatlan vonzerővel rendelkeznek. Mindenki a közelükbe akar férkőzni, velük akar lenni, hozzájuk akar hasonlítani. A SzínesVilág most pszichológusok tanácsait mutatja be, azokat a trükköket, amelyek alkalmazásával te is vonzó személyiség lehetsz mások szemében!

1. Legyen egyedi a megjelenésed

Vagy inkább: kell egy különleges, egyedi részlet a megjelenésedben. Végülis, mindenki a külsődre emlékszik, amikor először találkozik veled. Úgy válsz könnyen megjegyezhetővé, ha egyéniséged kifejezésre jut a külső megjelenésedben is. 

Mik lehetnek ezek az egyedi jegyek?

  • járásmódod
  • gesztusaid
  • arcjátékod
  • kommunikációs stílusod
  • hajviseleted
  • jellemző ruhadarab

2. Vállald fel az álmaidat, a céljaidat

Ha azt akarod, hogy az emberek, mint különleges személyre tekintsenek, vállald fel az álmodat és menj utána mindenáron! A létezésünknek értelmet kell adni, valamiért mindig harcolni kell. Az emberek felfigyelnek rád, ha kitartóan és megalkuvás nélkül követed a céljaidat. Az ember álmok nélkül olyan, mint egy üres könyv.

3. Sugározz önbizalmat

A karizmatikus emberek mind bíznak önmagukban. Mik az önbizalom jelei? Magabiztosan hoznak döntéseket, nem másokra, hanem csak magukra hagyatkoznak, nem várnak külső segítséget és képesek az ötleteiket másoknak is érthetően átadni. 

A magabiztosságot megérzik az emberek. Kerüld az olyan kifejezéseket, mint : "azt hiszem", "remélem", "lehetséges", "valószínűleg".

4. Felejtsd el a panaszkodást

Gondold csak át: te csodálnál olyan embert, aki megállás nélkül panaszáradatot zúdít az ismerőseire? Biztos, hogy nem. A vonzó emberek pozitívak. Ne kritizálj, ne légy negatív, ne panaszkodj! Még ha nem is minden tökéletes az életedben - kinek az? -, beszélj olyanról, amit szeretnek az emberek.

5. Használj jelbeszédet

Ne csak a szavaid, a viselkedésed is sugározzon magabiztosságot! Mosolyogj gyakrabban, nézz bele az emberek szemébe és kerüld a zárt testhelyzeteket. Egy mondatban: ha az emberek között vagy, viselkedj olyan lazán és méltóságteljesen, mint egy sztár a vörös szőnyegen!

6. Válj kiváló mesélővé

Sokan azt hiszik, hogy a jól mesélőke egy adottság, amivel születni kell. Nem is gondolnád, kis odafigyeléssel mennyit tudsz javítani a sztorizós képességeden! Használd a humort fűszerként, tudj nevetni magadon! Légy lelkes és pozitív, használj testbeszédet mesélés közben! Ne csüggedj, ha egy vicc vagy egy sztori nem úgy sült el, ahogy tervezted! Meséld el a saját történeteidet! 

7. Ne kalandozzon el a tekinteted

Ha beszélsz valakivel, mindig nézz a szemébe! Néha egy átható tekintet többet mond ezer szónál: megérteted a beszélgetőpartnerrel, hogy fontos neked, mint személy, nyitott vagy a mondandójára és meghallgatod. Ha rendezvényen vagy, ne a tömeget koslasd és ne tekintgess a mobilodra a beszélgetés alatt!

8. Tanulj meg meghallgatni másokat

Nem az kell, hogy a világ legfontosabb emberének gondold magad, és arra sincs szükség, hogy mindenáron fel akard hívni magadra a figyelmet. A lényeg, hogy érdeklődj az emberek és úgy általában az élet dolgai iránt. Ha meghallgatsz valakit, ha érdeklődsz iránta, az a személy hasznosnak és szükségesnek fogja magát érezni a társaságodban. Nyilván nem tudsz mindent megjegyezni, amit egy új társaságban hallasz, de már az is nagy lépés, ha a nevek megmaradnak benned. Erre van egy trükk: ha valaki bemutatkozik neked, ismételd meg a nevét. Például: "Szia, Kati vagyok." "Szia Kati, örvendek." Ugyanígy, ha te mutatkozol be, használd a "Bond-technikát" és ismételd meg a nevedet. "Szia, Tomi vagyok, Kis Tomi."

9. Használd a "tükör-effektust"

A tükör-effektus semmi másból nem áll, mint hogy ismételd meg a veled beszélgető ember arckifejezését, gesztusait, hangsúlyát. Ha fintorog, te is fintorogj, ha csípőre teszi a kezét, tedd csípőre te is tiédet. Ez tudat alatt is segít, hogy érzelmileg egy hullámhosszra kerülj vele és jól érezze magát a társaságodban. 

Mindez akkor is műküdik, ha te magad szeretnél egy karizmatikus személyiségre hasonlítani. Lesd el a gesztusait, a megjelenését, elemezd ki, mi az, amit vonzónak tartasz benne!

Ha mindezekre a fogásokra odafigyelsz, az emberek keresik majd a társaságodat és te leszel a társaság középpontja!

Oszd meg te is!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!