Ez a történet életeket menthet, téged sem hagy majd hidegen!



Ez a történet sokakat késztethet gondolkodásra arról, mennyire szorosan kapcsolódnak össze egymástól látszólag teljesen független életek és hogy valójában teljesen ki vagyunk szolgáltatva egymásnak. Destiny tragédiája talán más életeket megmenthet!

 

2014. szeptember 23-án Destiny Mantia és férje, Corey szerelmük hetedik évfordulóját ünnepelték volna. A pár még a középiskolában ismerkedett össze, egy focimeccs alatt. A lány akkor 15 éves volt, a fiú egy évvel idősebb. Azonnal egymásba szerettek és elválaszthatatlanok lettek. Nagyon gyorsan elhatározták, hogy összeházasodnak, ami három évvel később meg is történt.

Boldogságuk csak fokozódott, amikor kisfiuk, Parker megszületett. A fiatal család a jövőt tervezgette: családi házat szerettek volna vásárolni és további gyerekekben gondolkodtak.

Destiny úgy gondolta, a férje a legnagyszerűbb ember a világon. Corey „vicces, kedves, szolgálatkész és jóságos” volt.

Sajnos azonban 2014. szeptember 20-án valaki porig rombolta a boldogságukat. Valaki, aki számukra teljesen ismeretlen volt, és aki örökre megváltoztatta Destiny életét. Tudta, hogy már semmi sem lesz ugyanaz. A tragédia után egy évvel a 21 éves lány úgy döntött, megosztja történetét a világgal. Ezt a posztot 2015-ben publikálta és több tízezer megosztást kapott.

„Pontosan egy évvel ezelőtt a férjem, Corey reggel felébredt és munkába indult, miközben én a fiunkkal, Parkerrel otthon maradtam. Egész nap játszottunk és nagyszerűen telt az idő. Néhány óra múlva Corey is hazaért. Bolondozott a fiunkkal, majd pedig készülődni kezdtünk. Költözéshez mentünk segédkezni, mert az ezért kapott pénz nagyon fontos volt a kis családunk számára. Elérkezett az indulás ideje és fogalmunk sem volt róla, hogy a boldogságunk pár perc múlva darabokra hullik… Már nem létezik az, hogy MI. Nincsenek terveink a jövőre nézve. Minden álmunk darabokra tört és már sosem válik valóra. Nem fogunk tudni már új házat venni, nem megyünk a fiunkkal első ízben a fodrászhoz. Ő sosem fogja elkezdeni a tanulást és a családunk sosem lesz már nagyobb. Minden, amiről azelőtt álmodtunk, véget ért.

Beszálltunk az autóba és elindultunk a költözésre. Szeretett férjem vezetett és a fiunk a hátsó ülésen ülve nézte a Mickey Mouse Club-ot. Minden olyan normálisnak tűnt… Hirtelen csattanást hallottam. Összeütköztünk egy autóval, amit egy ittas nő vezetett, aki ráadásul a megengedettnél nagyobb sebességgel hajtott. Aznap darabokra tépte az életemet és az a nap bevésődött a szívembe. Ez a nő annyira egoista volt, hogy úgy döntött, ittassága ellenére is autóba ül. Őrült döntése elvitte a kisfiamat, aki csak 15 hónapos volt. Oktalan döntése következtében engem és a férjemet helikopterrel szállítottak kórházba. Sajnos 24 óra elteltével a férjem elvesztette a csatát és eltávozott az élők sorából. A családom megszűnt létezni, orvosunkat pedig annyira megviselte a történetünk, hogy pszichológus segítségére szorult.

Egy nő egoista döntése özveggyé és egy kisangyal anyukájává tett engem. Még csak 21 éves vagyok és mindent elvett tőlem, amit a legjobban szerettem a világon. Meg kellett néznem a gyermekem holttestét. Egy korombeli fiatal nőnek sem kéne ilyet átélnie, mág csak elképzelnie sem. Lerombolta az összes álmomat és helyettük elképzelhetetlen fájdalmat hagyott, amelynek a létezését még csak nem is sejtettem azelőtt.

Azon a borzalmas napon Destiny, mint anya és mint feleség is meghalt. Minden erőmet össze kellett szednem, hogy normális módon tudjak tovább létezni. Sokat köszönhetek a szeretteimnek. Sok erőt merítettem az özvegyi csoportokból is.

Mindez máshogy is alakulhatott volna, ha csak egyvalaki megakadályozta volna azt a részeg nőt abban, hogy volán mögé üljön. Sose hagyd, hogy alkohol fogyasztása után bárki is autóba üljön! Légy felelős másokért és saját magadért! Ezeket a dolgokat nem szabad elfogadni!! Ne hagyd, hogy valaki más életét tegye kockára az utakon. Sose vezess alkoholos befolyásoltság alatt!!”

A nő, aki a balesetet okozta, szintén meghalt az ütközésben. A családja sosem lépett kapcsolatba Destinyvel. A 21 éves fiatalasszony számára a legelképesztőbb az egészben az volt, hogy a szóban forgó nő egy százfős esküvőről tartott hazafelé. Bármelyikük megakadályozhatta volna a tragédiát…

 

Bárcsak ez az igaz történet figyelmeztetés lenne mindannyiunknak! Sose vezess alkoholfogyasztás után, ne feledd, hogy ártatlan emberek életét veszélyeztetheted! Felelőtlenséged családokat rombolhat szét.

Te is segíthetsz megelőzni egy tragédiát. Oszd meg a történetet! Ha csak egy ember elgondolkodik rajta, talán életeket menthetsz!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!