Már alig várod, hogy indulj, ugye?



Adrenalinfüggők, figyelem: ha már többre vágysz, mint a repülőből kiugrálás, ezek az attrakciók épp neked valók! Van itt torony peremén sétálás, cápák közé csúszdázás, kilométeres hullámvasút és kötélen siklás a város felett. Ki meri megnézni?

X-Scream, USA

A 350 méter magas hotel tetején elhelyezkedő játékszer úgy néz ki, mint egy kisvonat egyik kocsija, amibe beleülnek a vállalkozó szelleműek. A kocsi aztán sebességbe kapcsol, 8 méterrel kilóg az épület peremétől és hirtelen megáll vagy lesüllyed. A horrorsikoly garantált!

Insanity, USA

Ez a világ legmagasabb körhintája, nevét kb. 'őrültség'-nek lehet fordítani. Vajon miért?... Nagyjából 300 méter magasan helyezkedik el egy felhőkarcoló tetején. A markolókanál-szerű ülésekben ülők 60 km/óra sebességgel forognak nagyjából 70 fokos szögben megdöntve, természetesen arccal a föld felé!

Big Shot, USA

Az X-Scream-es hotel dobott még egy adrenalinbombát a tetőre. Ez a világ legmagasabb játéka. A torony csúcsa körül lévő gyűrűben körös-körül ülések találhatók. A gyűrű nagy sebességgel felemelkedik, majd szabadeséssel lezuhan. Miután mindenki kiköpte a szívét a torkán, jön a következő turnus.

White Cyclone, Japán

Az összesen 1,7 km hosszú hullámvasút pálya a világ leghosszabbjai között is megtalálható. Érdekessége, hogy fából készült, ez pedig szép teljesítmény, ha hozzátesszük, hogy egy 15 emeletes irodaház magasságával vetekszik, a vonat pedig egyes lejtőkön 100km/órával száguld!

Giant Canyon Swing, USA

Az óriáshintát a Colorado folyó felett húzódó egyik dombra építették, ami 400 méter magas. Egyszerre négy bátor jelentkező ülhet be a hintába, amely aztán 112 fokban megdőlve 'ringatja' őket, 80km/óra sebességgel. A legjobban kilengő helyzetben az utasok maguk alatt láthatják a végtelennek tűnő szakadékot. A szervezők elmondása alapján, még senki sem akart kiszállás után még egy kört menni...

EdgeWalk, Kanada

Ha úgy gondolod, nincs tériszonyod, neked is el kell látogatnod Torontóba, hogy kipróbáld a világ egyik legmagasabb épületének peremén sétálgatást! A 116. emeleten létesített extrém bandukolás 30 percig tart, egy olyan szegélyen, aminek egyáltalán nincs pereme vagy korlátja. Az egyetlen dolog, amiben erősen bízhatsz, a téged tartó biztonsági heveder.

Insano, Brazília

Már attól is elakad a lélegzetünk, ha csak ránézünk ennek az óriási csúszdának a fotójára! Gondold el, milyen gyorsan száguldasz lefelé a szinte függőleges felületen, ha a 14 emeletnyi csúszás összesen 5 másodpercig tart! A medencébe csobbanáskor aztán újra fellélegezhetsz, baj nélkül megúsztad.

Zip World, Penrhyn Quarry, Anglia

Szeretnél hassal lefelé 161 km/órával száguldani egy fémkötélen két percen keresztül, pár száz méter magasan? Na ugye, mindjárt gondoltuk! Az viszont elképzelhetetlen, hogy ez alatt a 'kellemes' út alatt valaki az alatta elterülő csodálatos tájat nézegesse...

Leap of Faith, Egyesült Arab Emírségek

A 7 méter magas csúszdáról majdnem függőlegesen csúszhatsz le ebben a vízi vidámparkban, de ez még csak a kaland egyik fele. A másik, hogy a csúszda egy 60 méter hosszú vízalatti csőben ér véget, ami egy cápáktól hemzsegő medencében fekszik! A cső természetesen átlátszó. Nos, még így is le akarsz csúszni?

Takabisha, Japán

Ez a világ legextrémebb, egyben legnagyobb hullámvasútja jelenleg. Az 1 km hosszúságú pályában 7 hurok is van, a teljes menetidő 1 perc 52 másodperc. Az egyik szakaszán még a sínektől is elrugaszkodik a szerelvény: másgneses pályarészt is építettek bele, ahol a vonat egyszerűen csak a levegőben siklik.

Baron 1898, Hollandia

Ez a hullámvasút azért különleges, mert rögtön a pálya elején szinte szabadesésben zuhan a szerelvény egy barlang mélyére, több, mint 37 méteres magasságból. A rengeteg kanyar és a 90 km/órás sebesség pedig már csak hab a tortán.

Zip Line, Dubai

Megtetszett az angol drótkötélpálya? Próbáld ki a dubait is! Mindössze annyi a különbség, hogy itt két felhőkarolcó közé feszítették a pályát és elsiklasz a világ legnagyobb szökőkútja felett is, miközben a világhírű Burj Khalifa épületét nézegetheted. Mindezt 80 km/órás sebesség mellett. Kell ennél több? Igen, kell: a személyzet figyelmeztetése ellenére, a legtöbben magukkal viszik az okostelefont és a szelfibotot, hogy igazán egyedülálló útjukat megörökíthessék. Ha leesik a telefon, hát istenem, majd lesz másik!

Tetszett az összeállítás? Oszd meg a barátaiddal is!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!