Szerinted mi válthatott ki ekkora indulatot az emberekből?



Melissa Gibson egy kedves fiatal lány, aki a plus size modellek táborát erősíti. Akárcsak kolléganői, ő is a közösségi oldalakat használja arra, hogy meggyőzze az embereket: attól, hogy egy lány duci, még nem rosszabb, mint a vékony lányok. Melissa szerint a túlsúly nem szégyen: ugyanúgy csinosnak és vonzónak érezheti magát valaki, ha van rajta pár kiló fölösleg.

Melissa, aki az USA-beli Kentucky államban él és joghallgató, videobloggerként is dolgozik és egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a közösségi oldalakon. Instagram fiókját 230 ezren követik, élete sokak számára példa. Sajnos azonban őt is utolérte a netes közönség rosszindulata, amikor nemrég ismeretlenek zúdították rájuk szitokjaikat. Vajon mi indította el a mocskolódás lavináját?

Az újév előtti napokban a fiatal lány megosztott egy fotót, amelyen ő és a vőlegénye látható. Habár semmi különöset nem csinált ezzel, a pár boldogságát rengeteg rosszmájú kommentelő kérdőjelezte meg, mégpedig nem más, mint Melissa súlya miatt! Meglepő módon a lány előre látta ezt, hiszen, mint írta, „mindig, amikor kiteszek egy képet rólunk, harmadik személyek jönnek és megkérdőjelezik az érzelmeink hitelességét” és kétségbe vonják a szerelmüket.

Természetesen, sokan voltak olyanok is, akik gratuláltak a párnak és jókívánságaikat fejezték ki. A rosszindulatú hozzászólók azonban egyre csak a lány XXL méretén lovagoltak. „Menj az edzőterembe és étkezz okosabban, dagi.” „A zsír nem egészséges: nézd meg a Google-ben, ha nekem nem hiszed el.” „Inkább cigiznék, minthogy a te súlyodat elérjem.” És így tovább. Amikor Melissa rajongói vitába szálltak a támadókkal, az Instagram fiók csatatérré változott.

Maga Melissa volt, aki véget vetett a konfliktusnak. „Amikor kiraksz egy fotót, amin csillogó ruhát viselsz a szeretett férfi mellett, az emberek elkezdik kommentálni a kinézetedet, megkérdőjelezni a kapcsolatotokat, megítélni a vőlegényed szerelmét irántad. Mindketten tudjuk, mennyire természetesek és igazak az érzelmeink (…) és ha a világ nem engedi meg, hogy együtt legyünk, harcolni fogunk (…) azért, hogy feltétel nélkül elfogadjanak minket. Igazság szerint, nevetséges, hogy ez zavar bárkit is. 2018-ban a szerelmet nem a súly, az életkor, az adottságok vagy a nem határozza meg. (…) Mi így szeretjük egymást és így érezzük jól magunkat egymással.”

Mit gondolsz: igazuk volt a Melissát támadóknak? Vagy mindenkinek egyforma joga van a boldogsághoz?

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!