Lassan világhírű lesz - amerikai háziasszonyok is segítik a misszióját



Nézzük a gyönyörű afrikai természetfilmeket a kényelmes fotelünkből és bele sem gondolunk, mennyi veszélynek vannak kitéve az ott bemutatott, számunkra egzotikus állatok. Nem egy-egy oroszlán jelenti számukra a legnagyobb rizikót: életüket nap mint nap a szárazság általi pusztulás fenyegeti. Ez ellen küzd egy elhivatott kenyai férfi.

Patrick Kilonzo Mwalua kicsivel több, mint egy éve határozta el, hogy segít a Kenyai Nemzeti Park lakóinak a szárazság elleni harcban. A vízosztás ötlete akkor támadt benne, amikor a hatalmas szárazság miatt a nemzeti park összes forrása kiszáradt. Patrick ekkor bérelt egy tartálykocsit, amivel vizet kezdett szállítani a rezervátum különböző pontjaira.

A vizet az egykori források kiszáradt medrébe tölti, mindig ugyanoda, így az állatok már számítanak a megjelenésére és már nem zavarja őket a teherautó egyre erősödő hangja, sőt: amint meghallják, sietve a meder köré gyűlnek.

Patrick számára ez napi több órás elfoglaltságot jelent, de egyáltalán nem bánja, hiszen elefántok, zebrák, muflonok, antilopok százainak szomját oltja a tevékenységével. 

Jelenleg a legfontosabb célja, hogy még egy tartálykocsit tudjon venni. Ezzel meg tudná duplázni a vízhez jutó állatok számát. 

Patrick missziójáról tudomást szerzett három amerikai háziasszony is, akik az interneten gyűjtést szerveztek a férfi megsegítésére. Ez olyan jól sikerült, hogy 18.000 dollár gyűlt össze, amit Patrick máris az új teherautó megvételére fordíthat. 

Patrick rendkívül fontosnak tartja, hogy tudását átadhassa a fiatalabb generációnak. Ezért környező iskolákat látogat és elmondja, mennyire fontos, hogy óvjuk környezetünket.

Oszd meg te is, hogy üzenete minél több emberhez eljusson!

Forrás: genial.guru

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!