Tizenhárom kreatív ötlet a főzéshez!



Olyan trükköket, tippeket mutatunk most be neked, amikkel a főzést, a tárolást, egyáltalán, a konyhai életet színesebbé, ötletesebbé, praktikusabbá teheted, mindezt képekkel illusztrálva!

1. Rázd fel főzés előtt a nyers tojást, majd főzd keményre! A gyerekek imádni fogják az "aranytojásodat"!

2. Jégkrémes szendvicset készítenél? Forrósítsd fel a kést, máris karikára tudod vágni a jégkrémet! Ezután már csak két finom keksz közé kell illeszteni és azonnal behabzsolni.

3. Ha tömbsajtot veszel, vágd le az egyik végét csomagolással együtt! Ha elfogy a kisebb rész, a csomagolását használhatod a nagyobbra húzva.

4. Félsz, hogy a fűszernövényed elhervad? Adagold ki jégkockatartóba, majd öntsd fel extra szűz olívaolajjal! Ezentúl minden főzésedhez kéznél lesz a friss fűszer.

5. Újra puha és ízletes pizzát szeretnél varázsolni a tegnapi maradékból? A titok, hogy ne mikróban, hanem serpenyőben melegítsd fel!

6. Gyorsan kéne valami finomság reggelire, vacsorára? A képen látható módon különleges menüt készíthetsz egy egész kenyér, szeletelt vagy reszelt sajt, újhagyma, fűszerek, esetleg sonka vagy szalonna segítségével!

7. Az a fránya Nutella sosem jön ki teljesen az üvegből, igaz? Miért nem öntöd fel meleg tejjel? Utána már csak meg kell innod a finom mogyorókrémes kakaódat!

8. Képzeld el, ha a krumplit és az almát egy helyen tárolod, a krumpli nem fog kicsírázni! Az alma etilént tartalmaz, ami gátolja a csíraképződést.

9. Kis sütit szeretnél, de csak nagy tepsid van? Készíts "pótperemet" alufóliából!

10. Ehhez a gyönyörű és ínycsiklandozó csokoládés kehelyhez sem kell cukrászmesternek lenned, csak csenj el egy lufit a gyerekektől! Készítés közben ügyelj arra, hogy ne forrón öntsd a csokirétegeket a lufira: hagyd langyosra hűlni, hogy még éppen folyós legyen!

11. A párod valami férfias reggelire vágyik? Muffinformát keríts körbe szeletelt baconnel, közepébe öntsd felvert tojás, sajt, só és bors keverékét, majd told sütőbe! Húsz perc és kész a "pasimuffin"!

12. Pörköltek alá gyakran kéne vörösbor, de nincs mindig otthon? A fagyasztás itt is előrelátó taktika!

13. A káposzta leveleit úgy tudod a legkönnyebben szétválasztani, ha a káposztafej minden oldalát körbe-körbe az asztalhoz ütögeted.

Kérlek, oszd meg, ha tetszettek a tippek és ne késlekedj kipróbálni őket!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!