Ne a testre hass, hanem az elmére!



Jön a jó idő, a nők pánikszerű diétába kezdenek. Az itt bemutatott egyszerű trükkök kicsit becsapják a testedet, az agyadat, és segítségükkel könnyebb lesz a fogyás!

1. Mindig kis adagot kérj 

Tudod, hogy ha házon kívül eszünk, még akkor is felporszívózunk mindent a tányérról, ha már jóllaktunk? Ezt az "üres tányér szindrómát" úgy cselezheted ki, ha eleve kicsi adagot kérsz: gyerekmenüt, mini szendvicset, kis adag popcornt.

2. Légy optimista

A jó dolgokra fókuszálás segít a gondolkodásod átalakításában, közvetve pedig a fogyásban is. Egyrészt, ha valaki stresszes vagy ideges, hajlamosabb a csokievésre. Másrészt, pozitív megerősítést kapsz a céljaidról. Mondogasd ezeket: "Nemet tudok mondani a sütire." "De jó, fogytam 20 dekát egy nap alatt!" "Elég lesz az az adag, amit magammal hoztam."

3. Egyél egyedül

Ma már bizonyított tény, hogy azok, akik másokkal esznek, többet esznek. Ez azért lehetséges, mert nem figyelsz oda, hogy beszélgetés közben mennyit eszel, ráadásul több időt töltesz az asztal mellett ülve, ami önkéntelenül is csipegetésre sarkall. Persze, ha vágysz a társaságra, arra is van megoldás: csak azt az ételt vidd az asztalhoz, amelyikre valóban szükséged van!

4. Éhes vagy? Szagolj banánt

Hihetetlennek hangzik, de ez egy olcsó trükk, amivel becsaphatod az agyadat. Az illatos ételek (pl. menta, citrom, banán) szagolgatásától az agyunk azt hiszi, hogy már eszünk, így csökken az éhségérzetünk. Ha pedig csökken az éhségérzet, akkor csökken a súly is, bizony!

5. Kéket az asztalra

A színpszichológia szerint a kék az a szín, ami étvágycsökkentő hatással bír. Egy próbát megér: vegyél kék terítőt, kék szalvétát, kék tányért! Kerüld viszont a narancsos-meleg színeket, mert elég sokat ehetsz miattuk...

6. Egyél tükör előtt

Szintén egy agyi működésre ható trükk: ha a tükör előtt eszel, az mintegy harmadával csökkenti az éhségérzetet. Akárcsak a banánszagolgatós tipp, ez az utolsó is kutatási adatokkal került alátámasztásra. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!