Azt hiszed, az életed tele van problémákkal? Akkor nem ismered ezeket az embereket!



A problémák nem kérnek tőlünk engedélyt, mielőtt megjelennének az életünkben. Egyeseknél idősebb korban jelentkeznek, míg mások születésüktől fogva cipelik hihetetlenül súlyos keresztjüket. Mindezek ellenére, vannak olyanok, akik előnyükre tudták fordítani a legelszomorítóbb gondokat is. Ismerd meg őket és okulj a példájukból!

 

Nick Vujicic

A végtagok nélkül született, ám rendkívüli akaraterővel megáldott fiatalember nem csak, hogy nem süllyedt depresszióba, hanem a világon egyedülálló példájává vált annak, miképp lehet a kilátástalan fizikai adottságokon is felülkerekedve teljes és boldog életet élni. Ha valaha is hallottad beszélni, sosem felejted el a belőle áradó hihetetlen életszeretetet és pozitív kisugárzást. Nick golfozik, szörfözik, világszerte konferenciákra jár és nemrég született meg a második gyermeke. Amikor a gyerekek az utcán megkérdezik tőle, mi történt vele, komoly arccal rávágja: 'A cigi miatt van az egész!'

 

Sylvester Stallone

Azt hiszed, csak tökéletes fizikai adottságokkal lehetsz világhírű színész? Nagyon tévedsz! Ha így gondolod, biztosan nem ismered Sylvester Stallone történetét. Egy születése közben elszenvedett sérülés következtében Sly arcának bal fele részlegesen lebénult, emiatt nem tud úgy érzelmeket kifejezni, mint a jobb fele. Az ajka ferde, a nyelve pedig felerészben lebénult, emiatt lassabban beszél. És mégis: amint látod, ez egyáltalán nem akadályozta meg abban, hogy napjaink egyik leghíresebb színészévé váljon!

 

Madeline Stuart

Ha van egy álmod, semmilyen betegség nem akadályozhat meg a megvalósításában. A Down-szindrómás Madeline Stuart gyerekkora óta arról álmodott, hogy modell lesz. És el is érte! Ehhez nagy döntéseket kellett meghoznia: leadott húsz kilót és rengeteg modellügynökséghez jelentkezett, mindenhonnan visszautasítást kapva válaszul. Mígnem egy nap a Manifesta márka szerződtette őt modellként! Ez a márka sportruházatot készít mindenféle testalkatú nők számára. Nemrég még a New York-i divathéten is fellépett. 

 

Victoria Duval

Victoria Duval teniszezőnő kiváló példája az akaraterő győzelmének a test felett. Hodgkin-kórral diagnosztizálták, ez a betegség a nyirokrendszer rosszindulatú betegsége, mely akár halálos kimenetelű is lehet. Victoria azonban teljesen felépült, olyannyira, hogy amint tudott, visszatért a teniszpályára és a Grand Slam egyik tornáján is kiemelkedő eredménnyel szerepelt. Victoria legyőzte legnagyobb riválisát, amely nem más, mint a rák, győzelme pedig a legszebb trófeát hozta el neki, amit ember kívánhat: az egészséges életet.

 

Chantelle Brown-Young

Chantelle-nél gyerekkorában pigmentációs zavart diagnosztizáltak az orvosok, melynek orvosi neve vitiligo. Csodás alakja, szép arcvonásai és kitartása betegsége ellenére is lehetőséget adtak neki, hogy a modellszakmában dolgozhasson. Szokatlan külsejét humorral írta le egy nyilatkozatában: 'Vannak fehér bőrű és fekete bőrű emberek, én pedig mindkét kategóriába beleférek.'

 

Andrea Bocelli

Andrea Bocelli, a csodálatos hangú énekes 12 éves korában vesztette el végleg születése óta egyre romló látását. Ügyvédnek tanult, mielőtt végleg elkötelezte magát a zene mellett. Koncertjein sikerrel adja át a belőle áradó féktelen energiát és az élet szeretetét. Második feleségével él együtt és három gyermek büszke édesapja, amiért végtelenül hálás az életnek. Ahogy ő mondja, bár nincs meg a 'külső látása', a világot tökéletesen képes érzékelni a 'belső látása' segítségével.

 

Ksenia Bezuglova

Kétgyermekes édesanya, az olasz kerekesszékes szépségverseny győztese és társadalmi aktivista, aki azért küzd, hogy sorstársai elfogadóbb környezetben élhessenek és nő, aki tele van tervekkel és életcélokkal: ő Ksenia Bezuglova! Példájával nap mint nap bizonyítja, hogy a kerekesszékes élet is lehet teljes és boldog.

 

Inspiráló történetek, igaz? Oszd meg te is a barátaiddal! Köszönjük!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!