Ezekre a helyekre te is szívesen ellátogatnál!



Földünk annyi csodálatos helyszínt rejt, hogy egy élet is kevés lenne mindet végiglátogatni még akkor is, ha anyagi akadálya nem lenne. A mai összeállításban a világ legcsodálatosabb tengerpartjaiban gyönyörködhetsz.

 

Ölüdeniz, Törökország

Habár Törökország egyre felkapottabb a szépséges tengerpartokat kereső turisták körében, vannak még olyan érintetlen partszakaszai, amelyet nem építettek be teljesen luxushotelekkel. Az egyik ilyen hely Ölüdeniz (Kék lagúna), amely Fethiye városától 15 km-re található, az azonos nevű természetvédelmi terület részeként. A The Sunday Times nevű tekintélyes újság egy ízben a világ legjobb strandjává választotta a partszakaszt. 

 

Benagil, Algarve, Portugália

Algarve városában található Európa egyik legfestőibb strandja különleges formájú és változatos méretű szikláival. Benagil fürdőhelye pedig azért került fel a listára, mert gyakorlatilag egy tenger által vájt barlangban fürdőzhetnek a szerencsés látogatók.

 

Isla Mujeres, Mexikó

A 'Nők szigete' az amerikai turisták paradicsomától, Cancún-tól mintegy 30 km-re található, hajóval látogatható. Az északi partszakasza a legnépszerűbb, ahol mindent megtalálsz, amire egy strandolónak szüksége lehet: kristálytiszta tengervíz, hófehér homok és ragyogó napsütés. Állatvilága is bővelkedik érdekességekben: a parton teknősöket figyelhetsz meg, a vízben pedig cetcápával (amely inkább cet, mint cápa, azaz nem veszélyes az emberre) és ördögrájával is ismerkedhetsz.

 

Isla de Sal, Zöldfoki Köztársaság

Az Isla de Sal nevű sziget a Zöldfoki Köztársaság része, legszebb partszakasza pedig a Santa María. A gyönyörű sziget közkedvelt a búvárkodni és szörfözni vágyó turisták körében is. 

 

Ngapali, Mianmar

Szomszédjától, Thaiföldtől eltérően, Mianmar nem tartozik a népszerű úticélok közé. Ennek ellenére, az ország egész jó infrastruktúrával és gyönyörű tengerpartokkal büszkélkedhet. Ngapali városában található az egyik, ahol az ötcsillagos hotelek jelenléte ellenére még sikerült megőrizni az eredeti, trópusi halászfalu-jelleget.

 

Ko Kut, Thaiföld

Ko Kut szigetén még megtalálod azt a nyugalmat, amit felkapott thaiföldi tengerpartokon már nem, hiszen a paradicsomi szigetet csak nemrég fedezték fel a turisták. Kambodzsa partjaitól nem messze, a Thai-öbölben található.

 

Cala Macarelleta, Spanyolország (Menorca)

A tenger annyira csodaszép ebben a kis menorcai öbölben, hogy a vízen úszó hajók szinte már photoshoppoltnak tűnnek, mintha a víz fölött lebegnének. Strandolásra nem mindenhol alkalmas a partszakasz, de a hatalmas sziklák megcsodálhatók az öbölben cirkáló sétálóhajókról.

 

Zlatni Rat, Horvátország

A hely jelentése horvátul: 'Arany Fok'. Zlatin Rat egy homokkal borított partszakasz Brač szigetén, amely 600 méter hosszan nyúlik be az Adriai-tengerbe, alakját pedig az épp aktuális szélnek és tengeri viszonyoknak megfelelően időről időre megváltoztatja.

 

Pink Sands strand, Harbour sziget, Bahamák

Ahogy neve is sugallja, ezen a lélegzetelállító helyen rózsaszín homokos strandot találunk. Ez a tengerben élő, pici, rózsaszín kagylóhéjas foraminiferáknak köszönhető, amelyeket a víz a partra mos. 

 

Whiteheaven Beach, Whitsunday sziget, Ausztrália

A 'Fehér Mennyország' strandjának homokja hófehér, mivel a kvarckristály fehérre festi. Lábad alatt csikorog a homok, amikor végigsétálsz a lenyűgöző, mintegy 7 km hosszú partszakaszon.

 

Hanauma öböl, Oahu sziget, Hawaii

Sokan nem tudják, de Hawaii nem egyetlen szigetből áll: egy egész szigetcsoportnak a neve. Oahu szigetének strandja a világon egyedülálló módon egy tengerbe süllyedt vulkán kráterében található. Gazdag élővilága miatt imádják a búvárok. Ahhoz pedig, hogy láss egy-két különleges halfajt, még csak búvárkodnod sem kell: a strandon a halak annyira hozzászoktak az ember jelenlétéhez, hogy gond nélkül a fürdőzők közé úsznak.

 

To Sua, Upolu sziget, Szamoa

 

A Csendes-óceánon fekvő Szamoa szigetcsoportjának egyike Upolu szigete, ahol mind a medencék, mind az óceán szerelmesei megtalálhatják a számításukat. To Sua egy hatalmas tengerszem, ahol némi belépődíj és 30 lépcsőfok után csobbanhatsz egy nagyot, az élményért viszont megéri! A sziget óceánparti része is fantasztikusan festői, ahogy a képeken láthatod.

 

Jót álmodoztunk, igaz? Oszd meg a barátaiddal is!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!