Te a mostani vagy az egykori hölgyekre hasonlítasz inkább alkatilag? Nézd meg!



Mindig szórakoztató megvizsgálni, hogyan változtak az egyes divatirányzatok az évek múlásával. Egy brit fehérneműcég legutóbbi kutatása azt tárta fel, hogy az átlagos női test milyen lett 1957 óta. Meglepő eredmények születtek!

Kiderült például, hogy az átlagos nő 13 kilóval nehezebb ma, mint Marilyn Monroe korában. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy majdnem tíz centit nőtt is azóta, mellméretével együtt.

Az hagyján, hogy az egykori nők átlagos derékmérete 15 centivel volt kisebb, mint most. Ami leginkább szembetűnő, hogy a hölgyek lába három méretet ugrott az utóbbi hat évtizedben! Ezek után nem csoda, hogy az ötvenes évek hölgyei 40-es ruhákat hordtak, míg a mai nők 44-eshez állnak közelebb.

Ez a felmérés a nagy átlagot tükrözi, nyilván vannak eltérések mindkét irányban.

Minek köszönhető vajon ez a drasztikus változás a női testen?

A kutatók erre is megpróbáltak választ adni. Szerintük a nők életminőségének javulása vezetett a "növéshez". Egy mai nő jóval többet keres és jóval függetlenebb, mint a hatvan évvel ezelőttiek, ennél fogva jobban, legalábbis bőségesebben táplálkozik. Az átlagos kalória bevitel az 1957-es 1800-ról 2017-re 2300 kalóriára nőtt.

Te mit gondolsz: jó irányba változott a női test az utóbbi hatvan évben? Mi lesz vajon hatvan év múlva?

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!