Ne habozz, nem érdemes halogatni!



Kétségtelenül, mindenki a saját életének az irányítója és senkinek sincs joga megmondani, mit tegyen. Adódik viszont olyan helyzet, amikor el kell dönteni, hogy együtt legyél a pároddal, vagy légy önmagad, hogy áldozat legyél, vagy boldog. Figyelj erre a kilenc jelre!

 

1. Boldogtalan vagy a kapcsolatban

Ha a kapcsolatod semmilyen örömöt nem okoz, ha feszült vagy, ha elnyomottnak érzed magad, mindez a legfőbb jele annak, hogy komolyan el kell gondolkodnod a szakításon. Fontos, hogy őszinte légy magaddal: miért élsz mérgező kapcsolatban? Talán valamit elnyomni hivatott az életedben? Például, nincs elég önbizalmad és nem hiszed el magadról, hogy újra párt találnál? Vagy nem érzed magadban az erőt, hogy új életet kezdj, ezért inkább élsz kiszolgáltatva?

 

2. Nem lehetsz önmagad a párod mellett

Lehetsz otthon nevetséges anélkül, hogy elítélne a párod? Szerepet kell játszanod otthon, vagy nem kell félned attól, hogy a sebezhetőségedet feltárd? Ugyanolyan felszabadult vagy a társaságában, mintha egyedül lennél? Az lenne az ideális, ha nem kéne még otthon is azon agyalnod, mit mondj és mit tegyél, hogy ne ítéljen el a partnered. Ha nincs meg a felszabadult létezés öröme a kapcsolatban, ideje továbbállni!

 

3. Minden lépésedet igyekszik kontrollálni

Ki hívott, kivel sms-ezel, mikor kivel hová mentél... Minden percről el kell számolnod a párod felé? Ellenőrzi a telefonodat, a Facebook profilodat? Követeli a blokkot, ha hazaérsz a bevásárlásból? Engedélyt kell kérned, ha el szeretnél menni valahová? Lehet, hogy mindezt kedvesen teszi, de a folyamatos kontroll valójában érzelmi bántalmazás, amit, ha nem hagy abba, jobb lesz hanyagolni.

 

4. El akar szigetelni a világtól

Nem engedi használni a telefont, az autót, nem beszélhetsz a családoddal, nem nézi jó szemmel, hogy munkát keresel... Az érzelmi zarolás újabb jelei, melyek csak arra jók, hogy emocionális és gazdasági függésbe kerülj a partneredtől.

 

5. Ok nélkül féltékenykedik

Nincs rúzsfolt az ingeden, csak ráköszöntél a szomszéd lányra, mégis a torkodnak ugrik a barátnőd? Ha szépen kérsz a pincértől egy pohár üdítőt, már vérben forog a vőlegényed szeme? Gondold el, meddig fajulhat ez el, ha már semmiségeken is kitör a balhé és inkább lépj!

 

6. Képtelenek vagytok közös nevezőre jutni a jövőt illetően

Ha biztosnak érzed a kapcsolatot, elkezditek együtt tervezni a jövőt. Ha viszont már azon megakad a tervezés, hogy milyen márkájú legyen az autó, vagy hol legyen a közös otthon, nem érdemes sok energiát fektetni a dologba, mert nem lesz nagy kifutása...

 

7. Folyton téged hibáztat

Mindig azon kapod magad, hogy kellemetlen helyzetbe hoz a párod, amelyben mindig neked kell magyarázkodnod, mert téged hibáztat? Nos, a párod kiváló manipulátor, aki úgy próbálja meg a saját hibáját feledtetni (nehogy be kelljen ismernie), hogy a tiédet felnagyítja, vagy addig forgatja a helyzetet, amíg téged nem hoz ki hibásnak. Kell ez neked éveken keresztül?

 

8. Alábecsüli az érdemeidet

Folyton azt hangoztatja, hogy átlagos vagy, akinek nincsenek kiemelkedő tulajdonságai és nem ért el még semmi különöset? Ezzel tudat alatt azt közvetíti feléd: 'vajon ki másnak kellenél rajtam kívül?'. Ha elégszer hallod, el fogod hinni, hogy átlagos vagy, aki semmire sem jó és te vagy a világon a legszerencsésebb, amiért egyáltalán szóba állt veled valaki. Téged lenyom, hogy magát felemelhesse.

 

9. Kontrollálatlan dühkitörései vannak

Lehet, hogy béküléskor a világot a lábaid elé hordja, jegyezd meg: ami egyszer megtörtént, bármikor újra megtörténhet, és ami a legrosszabb, hogy szinte lehetetlen kiszámítani, mi fogja a következő rohamot kiváltani belőle. Az nem gond, ha néhanapján az ember kiengedi a gőzt. Ami gond, ha ezt rendszeresen teszi és a másikat használja levezető szelepnek, amikor már tettlegességig fajulnak a dolgok. Biztos, hogy te akarsz lenni az ő 'szelepe'?

Illusztráció: Alena Tsarkova, genial.guru

 

Oszd meg te is az ismerőseiddel! Köszönjük!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!