Kényeztesd magad házi készítésű cukormentes hűsítővel



A nyári forróságban már reggel jólesne egy hűsítő jégkrém de a boltban megvásárolható nyalánkságok cukorszintje az egeket veri? Kényeztesd magad házi készítésű cukormentes hűsítővel, amely nem csak egészséges de a diétás étrendbe is tökéletesen beilleszthető.
Amire szükséged lesz: néhány jégkrémformára, pálcikára és megfelelő alapanyagokra!

Áfonyás jégkrém a legjobb immunerősítő
Fogj egy marék áfonyát és szórd bele a joghurtba vagy tejszínbe majd adj hozzá két evőkanál szárazon pirított zabpelyhet. Töltsük a formába és mehet a mélyhűtőbe.

Müzlifagyi
Piros gyümölcsök húsa, cukor nélküli kakaópor és mézzel édesített tejszín. Tökéletes választás reggelire.

Gesztenyés jégkrémrúd
Nincs másra szükség csak egy adag cukormentes gesztenyemasszára, egy doboz tejszínre és mézre!

Ropogós, piros gyümölcsös csoda
Turmixolj össze piros gyümölcsöket: epret, málnát, áfonyát, ribizlit vagy meggyet. Ha ez megvan, akkor piríts egy kevés zabpelyhet szárazon majd habtejszínnel felváltva rétegezd a jégkrémformába.

Avokádós, citromos karcsúsító fagyi
Egy avokádó összetört húsát turmixold össze egy lime levével, kevés tejszínnel és pici mézzel!

Immunerősítő epres jégkrém
Egy marék spenótból, egy marék eperből, egy almából, egy banánból és egy citrom levéből készíts zöld turmixot, majd fagyaszd le.

Ribizlis mozaikjégkrém
Egy doboz joghurtot keverj össze egy marék ribizli kifacsart levével, és kevés mézzel. A másik tálba habtejszínt, kevés mézet és cukorhelyettesítőt tegyél. A formába rétegezve kanalazd bele, egyszer a fehér majd a piros masszát.

Vérnarancsos joghurtkrém
Natúr joghurtba tedd bele egy narancs darabokra szedett húsát és egy kevés mézzel kavard össze. Ezután mehet is a jégkrémformába.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!