Ha ez megvalósul, a város látképe örökre megváltozik



New York emblematikus hely, és az is fel tud sorolni egy-két nevezetességet, aki sosem járt a metropoliszban. Gondoljunk csak a Central Parkra vagy a 5th Avenue-ra, megannyi híres filmjelenet helyszíneire.

A város újabb meglepetéssel készül, amely szenzáció számba megy majd, ha megvalósul: Manhattan szigetére ív alakú toronyházat tervezett az Oiio Studio nevű, világhíres tervezőcsapat. Tudnod kell, hogy New Yorkban igen szigorúan korlátozzák az épületek magasságát. A szabályozást a tervezők ezzel a különleges épülettel szeretnék kijátszani.

A Big Bend, azaz Nagy Ív névre keresztelt toronyház úgy nézne ki, mint egy feje tetejére állított U betű! New York 57. utcájában tervezik felépíteni. Nézd, milyen futurisztikus látképe lenne a városnak az újdonsággal:

Egy ilyen egyedi és különleges felhőkarcoló bizony építészetileg is nagy kihívás elé állítja majd a kivitelezőket. Olyan liftet kell például beleépíteni, ami képes követni az ív görbületét. 

Egyelőre nem tudni, mikorra valósulna meg a gigaprojekt, de ha egyszer készen lesz, New York látképe egyszer s mindenkorra megváltozik majd.

 

Oszd meg, ha te is szeretnél ilyen különleges épületet látni!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!