Hol lakhatsz jól ennyiből és hol tankolhatod tele az autódat? Válaszok a cikkben!



Talán még bele sem gondoltál soha abba, hogy egy dollárért (ami most kb. 280 Ft) a világ különböző pontjain nem csak egy korty pálinkát kaphatsz, mint itthon, hanem ennél sokkal komolyabb dolgokat is. Meg fogsz lepődni, ha megnézed ezt az összeállítást!

Vietnam

Az ázsiai országban sokféleképpen elköltheted a dollárodat: vehetsz ilyen csinos kis szalmakalapot, esetleg egy pici tégelyt kobraméreggel szuvenír gyanánt. Ha szórakozni vágynál, egy délelőtti bowlingparty vagy egy fél órás karaoke pont beleférne a keretbe.

Franciaország

Nem ilyen bőkezűek a franciák: egy dollár szűkösen elég egy szupermarketben (véletlenül sem étteremben) vásárolt, palackozott ásványvízre.

Olaszország

Most kapaszkodj meg: kicsivel több, mint egy dollárért (egy euróért) HÁZAT vehetsz Szicília, Liguria, Piamonte vagy Abruzzo térségében! A helyi önkormányzatok így próbálják meg az egyre néptelenebb falvakat újra megtölteni élettel. Nyilván, a házikókra ráfér a felújítás, dehát akkor is... nem ásványvíz, ház!

Belgium

Hallottuk már, hogy a belga életszínvonal a világ egyik legjobbja. Na de, ha egy dollárért csak egy fél adagot tudsz venni egy ehhez hasonló gofriból, akkor nem sajnálom tőlük a magas fizetéseket!

Kambodzsa

Egy dollárért ebben az országban vehetsz két gyönyörűen meghámozott mangót, vagy egy pohár friss gyümölcslevet két adag sült banánnal.

Csehország

Ha mangólé helyett a malátalé dobogtatja meg a szívedet, menj Prágába, ahol helyi sörökből akár négy üveggel is vásárolhatsz a Tesco-ban. Esetleg két üveg sör és egy adag sült krumpli jöhet még szóba ennyiért.

Japán

A szigetország nem túl bőkezű: egy adag ízesítés nélküli gyorsmetéltet vásárolhatsz az utcai árusoktól ennyi pénzért. 

Magyarország

Nálunk egy korty pálinkát megúszhatsz egy dollárból, ha lepukkant italozót keresel erre a célra. Elit helyeken nyugodtan készítsd elő a háromszorosát.

Venezuela

Tankold tele az autódat, mindössze egy dollárért! Venezuela a világ legolcsóbb benzinjével rendelkezik, gazdag kőolajkészletének köszönhetően. Ha autód nincs, ennyiért vehetsz négy jegyet a caracasi (fővárosi) tömegközlekedésre.

India

Ezt a gyönyörű, rizzsel, szószokkal és joghurttal megrakott tálcát nyerheted meg egy dollárért, ha India valamelyik eldugott szegletébe látogatsz. A nagyobb városokban sem lehet panasz az étel árakra: ugyanennyiért kaphatsz zöldségpürét csicseriborsóval és masala teát tejjel.

Forrás: Dailymail, Globalprice

Nos, melyik országban költenéd el legszívesebben az egy dollárodat?

Oszd meg te is, ha tetszett a cikk! Köszönjük!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!