Gondoltál már erre valaha is?



Időről időre felröppennek rémtörténetek az interneten arról, milyen súlyos következményei lehetnek, ha nem tartasz be egy fontos szabályt a dobozos üdítőkkel kapcsolatban. Nézd meg, mit kell tenned, hogy elkerüld a kellemetlenségeket!

 

 

A nyári melegben neked is jólesik egy doboz sör vagy kóla, ami teljesen más érzetet ad, mint ha üvegből innád. Elterjedt szokás közvetlenül az alumínium dobozból meginni a sört vagy az üdítőt, főleg, ha házon kívül fogyasztjuk. Az óvatosabbak letörlik a tetejét egy zsebkendővel, mielőtt a szájukhoz emelnék. De vajon ez elegendő? Lássuk!

A dobozok a gyárból zsugorfóliázva kerülnek ki. Ez megóvja őket a szennyeződésektől, de már enélkül kerülnek a szupermarketek polcaira. Ott akár több napig is üldögélnek, így megvan az esélye, hogy por kerül rájuk. Az azért elég valószínűtlen, hogy annyira beszennyeződjenek, hogy komoly vegyszerrel kelljen letakarítani.

 

 

Az alábbi dolgokra viszont minden esetben figyelned kell:

- Tisztítsd meg a tetejét, mert nem lehetsz róla meggyőződve, hogy helyesen, portól megóvva raktározták!

- A portalanítás nem fertőtlenít! Ha van nálad kéztörlő kendő, töröld át azzal is, biztos ami biztos.

- Csak olyan dobozt vegyél meg, ami teljesen ép! Nem lehet rozsdás, horpadt, felfúvódott.

- Ha a doboz túlzottan fel van fújódva, ez lehet annak a jele, hogy mikroorganizmusokkal fertőződött az ital a gyártás során, a helytelen sterilizáció következményeképpen.

- Ha a doboz sérült, horpadt, fennáll annak a veszélye, hogy a belső felülete is megsérült. Belülről ezeket a dobozokat bevonják egy anyaggal, amely megakadályozza a doboz és az ital közvetlen találkozását. Ha mégis találkoznak, lehet, hogy belülről rozsdásodni kezd a doboz, ami nyilván az italba is bekerül.

 

Légy tehát körültekintő a vásárlás során! Egészségedre!

Oszd meg te is, hogy senki se feledkezzen el erről!

 

 

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!