Ennek semmi köze a horoszkóphoz!



A modern tudomány hosszú idő óta kategorikusan tagadja, hogy a bolygók állásának bármi köze lenne az emberek sorsához. Az utóbbi évek tudományos kutatásai viszont egyértelműen bebizonyították, hogy születési hónapunk hatással van az egészségi állapotunkra és még a személyiségünkre is. Hogyan? Nézd meg!

 

Miért befolyásol minket a születési hónapunk?

Először a Semmelweis Egyetem kutatói tárták fel egy tanulmányban, hogy az anyaméhben növekvő magzatra hatással van az anyát érő napfény mennyisége, amelyből nyilván kevesebb van a téli és több a nyári hónapokban. Minderről Gonda Xénia (a képen, forrás: 168ora.hu) vezető kutató számolt be a tudományos világnak egy berlini kongresszuson.

Ettől függetlenül egy másik egyetem is végzett kutatásokat: a spanyolországi Alicante Egyetemen mutattak ki egyértelmű összefüggéseket a születési hónap és 27 krónikus betegség között. 

Ezek után nem árt komolyan venni az egyes hónapokban születetteknek, mire figyeljenek az egészségükkel kapcsolatosan! Itt van egy kis összefoglaló.

 

A télen született emberek kevésbé lobbanékonyak, mint azok, akik más évszakban születtek. Ebben az évszakban azonban jóval kevesebb a napsütés, mint máskor, ezért a hideg évszakban születettek hajlamosabbak a depresszióra.

 

Január

A januáriak sokszor szenvednek gyomorfekélyben, székrekedésben és derékfájásban, ha férfiak. A nőknél a gyakori betegségek közé tartozik a szívroham, migrén és változókori problémák.

A januárban született férfiak körében háromszor gyakoribbak a pajzsmirigy problémák, mint a szeptemberben született férfiaknál.

 

Február

A februáriaknak is a pajzsmirigyre kell figyelniük elsősorban, de mindkét nemnél gyakori az ízületi betegségek megjelenése. Férfiaknál a szív- és érrendszeri betegségek, míg nőknél a vérrög kialakulásának megnövekedett kockázata jelent veszélyt.

 

A tavasszal születettek általában optimisták, energikusak, akik tudják élvezni az életet.

 

Március

A márciusi férfiak vigyázzanak az asztmával és a szívbetegségekkel. A homályos látás kialakulására is nagyobb az esélyük. Nők esetében a reuma a legfenyegetőbb betegség, de a székrekedés és az ízületi gyulladás is nagyobb számban fordult elő márciusban született nőknél.

 

Április

Mindkét nemnél megnövekedett esélye van a csontritkulásnak. Az áprilisi férfiak ezen felül asztmával és pajzsmirigy zavarokkal számolhatnak, míg nőknél gyakori a tumor és a hörghurut.

 

Május

A májusban született férfiakra fokozottan leselkedik az asztma, a depresszió és a cukorbetegség. A nőknek a csontritkulástól, székrekedéstől és a krónikus allergiától kell tartaniuk.

 

A nyáron született emberek optimisták és pozitív életszemlélettel rendelkeznek. Ugyanakkor gyakran szenvednek hangulatingadozásoktól, amely akár bipoláris zavarban vagy mániákus depresszióban is kicsúcsosodhat. Ez főleg akkor szembetűnő, ha a télen születettek adataival hasonlítjuk össze a statisztikákat.

 

Június

A júniusi születésű férfiak egyik leggyakoribb krónikus betegsége a hörghurut és a szívbetegségek. Nőknél a reuma és az inkontinencia üti fel gyakrabban a fejét.

 

Július

A júliusiaknál mindkét nem esetében az asztma és a tumor a leggyakrabban előforduló krónikus betegségek. A férfiaknál ehhez jön még az ízületi gyulladás, nőknél pedig a krónikus nyakfájdalmak.

 

 

Augusztus

Az augusztusi férfiaknál gyakran fordul elő csontritkulás, asztma és pajzsmirigy probléma, nőknél a reuma, a vérrögképződés és az ízületi gyulladás előfordulási aránya a legmagasabb.

 

Az őszi születésűek gyerekként sokszor nagyon érzékenyen reagálnak a külvilágra. Felnőve azonban kevésbé fordul elő közöttük depresszió vagy bipoláris zavar.

 

Szeptember

A szeptemberieknél kis eséllyel alakulnak ki krónikus betegségek. Amitől viszont nem árt, ha tartanak, az a pajzsmirigy, az asztma és a csontritkulás.

 

Október

Az októberi férfiaknál a statisztikák szerint nagyobb számban fordul elő migrén, míg a nőknél gyakoribb vérszegénységet és magas koleszterinszintet találtak. 

 

November

A novemberi születésű férfiak hajlamosabbak a krónikus bőrbetegségekre és a szív- és érrendszeri megbetegedésekre. A novemberi nők gyakrabban kapnak infarktust, mint a többi hónapban születettek és gyakoribb köreikben a visszér is. Amire viszont kevesebb az esélyük statisztikailag, az a menopauza során előforduló kellemetlen tünetek felbukkanása.

 

December

A decemberi férfiak nagyobb számban hajlanak a depresszióra és a szívbántalmakra, valamint a homályos látás is gyakori náluk. A krónikus hörghurut, trombózis és asztma a decemberi nőknél mutatható ki gyakrabban.

 

Oszd meg te is!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!