Kilenc szempont, hogy ne csapjanak be!



A hamisítás virágkorát éli, és ez nem csak a ruhaneműre vagy a műszaki cikkre, hanem a parfümökre is igaz. Honnan tudhatod, hogy az, amit el akarnak neked adni, az eredeti illat? Fusd át ezeket a szempontokat és többé senki sem verhet át!

 

Műanyag fólia

A parfümös doboz fóliája az eredeti árun makulátlanul sima, sehol sincs hegesztési egyenetlenség vagy gyűrődés. A hamisítvány fóliázói már nem ilyen alaposak.

Feliratok

Az eredeti dobozon lévő, környezetbarát csomagolást jelző fekete-fehér nyílnál mindig a fekete nyíl van felül és egyik sem lóg ki a körkeretből.

Dobozbelső

Az eredeti parfümgyártó mindig gondosan ügyel arra, hogy az üveg ne mozdulhasson el a helyéről, ezért minden oldalról billegésmentesre kibiztosítja. A hamisítvány dobozából kispórolják a kartonpapírt. Ehhez elég egy bontatlan parfüm dobozát megráznod: ha kotyog benne az üveg, akkor nincs jól körülbástyázva, ergo hamis a parfüm.

Külalak

A kevésbé figyelmes vásárlókkal könnyen előfordul, hogy megvesznek egy parfümöt, mert az üveg hasonlít egy híres illatéra és a neve is hasonlóan cseng. Mielőtt parfümvásárlásra adod a fejed, jól jegyezd meg a kiszemelt illat üvegét, nevét! 

Szín

Az eredeti parfümök nagy részéből kihagyják a mesterséges színezéket, színük emiatt halvány. A hamisítványok sötét színűek és opálosnak, zavarosnak tűnnek.

Sorozatszám

Az eredeti parfüm üvegén gravírozva megtalálod azt a számot, ami a dobozon is szerepel nyomva vagy nyomtatva. A sorozatszámot sosem ragasztják matricával!

Üveg

A parfüm üvege, akárcsak a külső fólia, az eredeti esetében tökéletesen szimmetrikus, szépen eldolgozott. A hamisítványnál illesztési egyenetlenségek vannak az üvegen és az esetleges motívumok, márkalogók nem szimmetrikusan vannak elhelyezve rajta.

 

Oszd meg te is, hogy senkit se csaphassanak be a hamisítók!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!