Ezeket a képeket nézegetve máris jobb kedved lesz!



Hová mész az idén nyaralni? Csak nem Spanyolországba? Vagy csak a legközelebbi medencéig jutsz? Bárhogy is lesz, ezek a lélegzetelállító fotók nem hagynak majd hidegen - képzeletbeli utazásunk érinti a leggyönyörűbb spanyol strandokat, de szándékosan nem a leghíresebbeket!

1. Playa de Cavallería, Menorca

Menorca a Baleár-szigetek második legnagyobb szigete. Nagytesója, Mallorca és kistesója, Ibiza több turistát vonz, viszont Menorcán ott a Playa de Cavallería strand, amit szerencsére még viszonylag kevesen fedeztek fel, ezért az érintetlen természet öleli körül. A part ezen szakasza alig egy kilométer hosszú és akár iszapfürdőzhetsz is, annyira lágy a homokja.

2. Playa de Covachos, Santander

Érdekes módon mindenki Dél-Spanyolországba utazik, ha strandolni támad kedve: a Costa del Sol vagy a Costa Brava a legkedveltebb úticélok közé tartoznak. Északon is vannak viszont kedves kis strandok, igaz, vizük nem mindig és nem annyira meleg, mint a déli partoké. A Cantabria legszebb strandja címet viselő Playa de Covachos-t egy kis földnyelv és egy pici sziget öleli körbe, vize türkizkék, és olyan kevesen ismerik, hogy a nudisták is ide járnak a környékről.

3. Playa de Bolonia, Tarifa

A tarifai tengerpartról még Afrikáig is ellátni. Strandja öt kilométer hosszú, szóval sokan elférnek rajta. Türkiz színű tenger, aranyló homok, több tíz méter  magas homokdűnék - sokak szemében ez Spanyolország legszebb strandja.

4. Playa del Papagayo, Lanzarote

Lanzarote a Kanári-szigetek tagja, a szigetcsoport legszebb strandjának pedig a Papagáj-strandot tartják. A strandot vulkanikus eredetű sziklák ölelik, az áttetsző vizű, selymes homokú partszakaszról ellátni Isla de Lobos és Fuerteventura szigetekig is. 

5. Cala Salada, Ibiza

Ibiza, a Baleár-szigetek "fenegyereke" rengeteg szórakozóhelyéről és töménytelen mennyiségű német turistájáról híres, vagy inkább hírhedt. Azt viszont muszáj megemlíteni, hogy néhány strandja maga a földi paradicsom: pici öblök és tengerszemek várják a táncban kifáradt turistát csodaszínű vizükkel és vadregényes, sziklás partjaikkal. A Cala Salada is ilyen: egy pár száz méteres, védett kis öbölről van szó, amelyet strandtól szokatlan módon fenyőfákkal benőtt dombok szegélyeznek. A gyönyörűséges partszakaszt a spanyol királyi család tagjai is szívesen látogatják. Erről két képet is megnézhetsz!

Forrás: https://spanyolozzotthonrol.hu/spanyol-blog/a-legszebb-ismeretlen-spanyol-strandok

Oszd meg, ha az ismerőseidnek is meg szeretnéd mutatni ezt a csodát!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!