Ha rendszeresen sminkelsz, ezt tudnod kell!



Kevés dolgot utálnak jobban a nők, mint este lemosni az egész napi sminket. Sokan inkább ki se festik magukat, csak ne kelljen a lemosással bajlódni. Ha nem mosod le a sminket, az rengeteg kárt okoz az arcbőrödnek. Nézd meg, mire számíts!

 

Ha veszed a fáradságot és lemosod a sminket este...

1. Megelőzöd a pattanások kialakulását

Mivel az alapozó maradványai eltömítik a pórusokat, garantálod magadnak a kamaszkori pattanások újbóli felbukkanását, ha nem távolítod el az arcodról a festéket.

2. Hidratált marad az ajkad

Még ha nem is látod a rúzs maradványait a szádon, biztos lehetsz benne, hogy van még rajta. Illik rendesen eltávolítani, máskülönben minden hirdatáltságot kiszív az ajkaidból.

3. Hidratálod az arcbőrödet

Lemosás után lélegezni tudnak a pórusaid, ami az alváshoz való készülődéshez elengedhetetlen. Válassz könnyű, tápláló hirsatáló krémet éjszakára, így biztos lehetsz benne, hogy mindent megtettél arcbőröd szépsége érdekében!

4. Nem leszel allergiás

Mármint, a pollenre még lehet, de a festékben található anyagokra nem. Néhány nő nagyon érzékeny bőrű, és az arcon maradt smink kihozhatja a bőröd legrosszabb énjét: vöröses, ekcéma jellegű, hámló, viszkető foltokat. Nem érdemes kockáztatni!

5. Késlelteted az öregedést

A sejtek regenerációja éjszaka következik be, a folyamat pedig nem tud rendesen végbemenni, ha mindezt a sminkréteg takarója alatt kéne. Bőröd elvékonyodik, ami kedvez az apró mimikai ráncok idő előtti felbukkanásának.

6. Elkerülöd a bőrön megjelenő foltokat

Láttál már olyan nőt, akinek sötét folt volt az arcán, amit még alapozóval is szinte lehetetlen eltüntetni? Ez nem biztos, hogy a napfény miatt keletkezett, vagy esetleg az öregedéskor jelentkező májfoltról van szó. Olyanra is van példa, hogy a notórius sminklemosó-hanyagolók arca válik foltossá.

7. Elkerülöd a táskás szemeket

A szemen hagyott sminkmaradványok reggelre szem alatti duzzanatot, sötét karikás szemeket eredményezhetnek. 

8. Nem hullik ki a szempillád

Még ha meg is próbáljuk eltávolítani a szempillaspirált, néha napokkal később is felfedezzük, hogy még mindig maradt belőle rajtunk. Ez azonban még mindig jobb, mint ha meg sem próbálod levakarni a szempilládról a festéket. A rajta hagyott szemspirál ugyanis akár a szempillák teljes eltöredezéséhez és kihullásához is vezethet! Ezt senki se kockáztassa!

Képek: genial.guru

Ha tetszett a cikk, oszd meg egy barátnőddel, aki nem szereti lemosni a sminkjét!

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!