Olga 1989 májusában álmodta meg a számokat és azóta rendszeresen megjátszotta a lottón. A nyeremény igen jól jött a Új-Skóciában élő rákban szenvedő nőnek, akinek már a házát is el kellett adnia, hogy fizetni tudja a kezeléseit. Most azt tervezi, hogy egy könnyen megközelíthető, ranch-stílusú házat épít magának a nyereményéből.



- Már fejből tudom a számaimat, és mikor láttam a tévé képernyőjén a sorsolást követő este, azt hittem, csak rosszul látok, mert már nem túl jó a szemem.” – mesélte Ms  Olga Beno az Atlantic Lottery munkatársainak. - Úgyhogy el is felejtkeztem az egészről, nem foglalkoztam vele.

Másnap reggel átfutotta az újságot, és ismét meglátta a nyerőszámokat.

- Először azt gondoltam, hogy ez nem lehet a valóság. Valamit elrontottak az újságban. Aztán felhívtam a húgomat, és azt mondtam neki: Azt hiszem, nyertem a lottón. Ő pedig azt válaszolta, hogy hívjam vissza, ha el akarom neki mondani az igazat.

Ms Benón kívül egy másik szerencsés nyertes is volt a kanadai Lotto 6/49 december 28-i sorsolásán, mindketten 5,3 millió kanadai dollárt, tehát valamivel több, mint 1,1 milliárd forintot vihettek haza.

Ms Benót tíz éve diagnosztizálták rákkal, és mivel a kezelés nagyon drága volt, el kellett adniuk az otthonukat – azóta albérletben élnek. A nyereményből azokat szeretné támogatni, akik a betegség túlélésében segítették őt – a férjét, a gyerekeit és az unokáit. Tervei szerint együtt utaznak a Disney World-be is.

A kanadai Loto 6/49 elnevezésű, a magyar Hatoslottóhoz hasonló játékon egyébként nem csak kanadaiak játszhatnak, hiszen az online lottózóknak köszönhetően ma már bárki egyetlen kattintással megveheti szinte bármelyik ország lottóját. Ezen a játékon jelenleg 9 millió kanadai dollár, tehát közel 2 milliárd forint a főnyeremény összege!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!