Ha azt hiszed, a sztárgyerekek élete fenékig tejfel, nagyot tévedsz!



Azt hihetnénk, hogy a hírességek mindent megengednek a gyerekeiknek, hiszen anyagi akadálya egyáltalán nincs a kényeztetésnek. Szerencsére azonban nem minden sztár nevel felfuvalkodott utódokat: a legtöbben szeretnék az igazi emberi értékeket átadni nekik, emiatt pedig sokszor szigorú döntéseket hoznak.

 

Mila Kunis és Ashton Kutcher

A kisgyermekes sztárpár úgy döntött, hogy idén karácsonykor nem kapnak a gyerekek ajándékot. Sok játékuk van már és így szeretnék gyermekeiket arra ösztönözni, hogy megbecsüljék, amijük van és inkább az ünnepi hangulatot próbálják meg átadni az ajándékhalmazok helyett. A szülők megkérték a család többi tagját is, hogy tartsák be ezt az új szokást.

 

Jennifer Lopez

Az énekesnő ikreivel egy szigorú szabályt tartat be: a szórakozást ki kell érdemelni! Ahhoz, hogy a gyerekek hétvégén videójátékozhassanak vagy mesét nézhessenek, hétközben kifogástalanul kell viselkedniük az iskolában.

 

Julia Roberts

Az egyik legszebb hollywoodi színésznő otthonában a három gyereknek tilos gyorsételt és cukrot fogyasztania. A keksz és a fagyi megengedett, de csak kis mennyiségben és kizárólag különleges alkalomból.

 

Megan Fox

A tévé tiltólistás a gyönyörű színésznő kisgyermekei számára. Ha ez még nem lenne elég, minden egyéb kütyü is tiltva van, az okostelefontól kezdve a videójátékon át a táblagépig. Néha-néha megenyhül a színésznő és 1-1 mesét megenged a gyerekeknek.

 

Gwyneth Paltrow

Az étkezési dilijeiről elhíresült sztármami gluténmentes és szénhidrátszegény étrendjét a gyerekeivel is betartatja. Egy interjúban elmesélte, hogy a gyerekek gyakran panaszkodnak evés után fél órával, hogy éhesek. El tudod képzelni, milyen lehet egy gyerek élete tészta, pizza és péksüti nélkül?

 

Denzel és Pauletta Washington

Az Oscar-díjas színésznek négy felnőtt gyereke van és talán nem véletlen, hogy egyikük sem bukkant fel soha a magazinok hasábjain. Otthonukban a házaspárt teljes tisztelet övezte a gyerekek részéről, ami többek között a magázásban nyilvánult meg.

 

Barack és Michelle Obama

Az USA előző elnöke otthonában a tévé és a számítógép privilégiumnak számít két lánygyermekük számára. Hétvégén csak pár órára ülhetnek le a gépek elé, hétközben pedig kizárólag tanulási céllal lehet használni a kütyüket. Michelle bevallotta, hogy rendszeresen ellenőrzi a lányok gépén, vajon tényleg tanulásra használják-e és nem a barátaikkal cseverésznek a chaten.

 

David és Victoria Beckham

A két teljesen különböző habitusú szülő gyermekei számára igazi szilárd családi alapot teremtett. A család négy gyermeke a kifogástalan angol modor megtestesítője: szóhasználatukból sosem hiányzik a 'kérem szépen' és a 'köszönöm szépen', udvariasan és botrányoktól mentesen viselkednek.

 

Madonna

Az énekesnő immáron hat gyermeket nevel, miután az idén egy ikerpárt fogadott örökbe Afrikából. A hat gyermeknek mindazonáltal sok-sok szabályt kell otthon észben tartani. Legnagyobb lányának, Lolának például 18 éves koráig nem engedte meg, hogy járjon valakivel. A tévé, a gyorskaja és a magazinok olvasása tiltólistás, ha pedig a sztármami szétdobált holmit talál a házban, bármi legyen is az, azonnal megy a kukába.

 

Cate Blanchett

A négygyermekes anyuka bevallotta, hogy néha 'rossz zsarut' kell játszania otthon, ha azt szeretné, hogy a gyerekek szót fogadjanak. A színésznő úgy gondolja, sokkal fontosabb, hogy jó anyja legyen a gyermekeinek, mint az, hogy jó barátja. Férjével együtt azt az álláspontot osztják, hogy amint haverkodni kezdesz a gyerekeddel, nagyon vékony jégen táncolsz.

 

Te egyetértesz a sztármamik és sztárpapik nevelési elveivel?

Köszönjük, ha megosztod a cikket!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!