Arcpirító! Pedig mindegyikről azt hittük, hogy valódi!



Az alábbi fényképek bejárták a világot, az internet gyorsan felkapta őket - aztán mindegyikről kiderült, hogy csak egy kreatív fotós agyából pattantak ki. Te ismerted ezeket a híres fényképeket? Elhitted róluk, hogy valódiak? Ne szégyelld, nem vagy egyedül ezzel!

A kép, amely még a NatGeo-t is átverte

Ez a kép olyannyira valódinak tűnik, hogy a National Geographic felterjesztette 'Az év fotója' díjra. El tudom képzelni, milyen arcot vágott a magazin szerkesztője, amikor közölték vele, hogy Photosop-pal manipulált fényképről van szó!

Óriás cápa

Újabb NatGeo-s naivitás: ez a kép lett az Év természetfotója 2016-ban. Az igazság persze kiderült... Vajon meg merik még rendezni ezt a versenyt?...

Hollywood-i oroszlán

A Metro Goldwin Mayer Stúdió filmjeinek híres beköszönője a karikában üvöltő oroszlán. Ennek az intrónak a forgatásáról, a második kép alapján, szárnyra kaptak olyan hírek, miszerint az oroszlánt kegyetlenül megkötözve serkentették bömbölésre. Később kiderült, erről szó sincs: egyrészt, a stúdió oroszlánja ülve bömböl, másrészt, megint van benne egy kis utómunkálat. Az oroszlán eredetileg CT-re készült.

Erős bébi

Ki ne ismerné ezt az ijesztő, ugyanakkor vicces képet? Az édesanyja hasát szétrúgni készülő magzat felvétele azonban csak bóvli. Egy magzat nem rúg elég erősen ahhoz, hogy ennyire kivehető legyen a tappancsnyoma.

Kastélysziget

Ha már találkoztál a képpel és alatta a felirattal 'Kastélysziget, Írország', biztosan furdallt a kíváncsiság, hogy személyesen is megnézhesd a mérnöki tudás eme remek bizonyítékát. Sajnos ki kell, hogy ábrándítsunk: ez a hely nem létezik.

Utolsó előtti pillanat

Egy pillanatra bedől az ember a szemének és végigfut a hátán a hideg, de aztán elkezd gondolkodni a képről. Miért nem szólt a fotós a turistának, hogy a háta mögött kicsit gyorsan jön egy repülőgép? Hogyhogy megmaradt a felvétel a pusztításban? Hogyhogy a turista nem hallotta a gépet? Egy szó mint száz: a kép hamis!

Ciki lenne...

...ha megtörtént volna. George W. Bush, az USA exelnöke azonban sosem fogta fordítva a könyvet egy rendezvényen sem. Kacsa volt a tömeghisztériát kiváltó Photoshop...

Egzotikus dinnye

Ennek a gyümölcsnek már olyan sok nevet adtak a neten, hogy szinte már fáj leírni: a valóságban sosem létezett. 

Einstein és az atombomba

Bár tökéletes képnek tűnik és a fekete-fehér stílus még rá is tesz az autentikusság látszatára, ez a kép sosem készült el így. Einstein nem járt az 1962-es nevadai atomrobbantás helyszínén. Főleg azért nem, mert akkor már 7 éve halott volt. A kép összemontírozóját azonban ez cseppet sem érdekelte...

Menekülés

Megosztottad valaha ezt a képet az interneten? Ha igen, sajnos te is hozzájárultál az átverés terjesztéséhez. Bár a természetfilmek stábjai néha igen mókás, vagy mondhatni, veszélyes kalandba keverednek, ez itt nem az. Bizonyítja ezt a medve cseppet sem támadó testtartása és a jobb első lába körül lévő fű.

 

Gondoltad volna, hogy mind csak a képzelet szüleménye? Oszd meg te is, ha érdekesnek találtad! Köszönjük!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!