Nem csak a szádra jó, bizony ám!



Az ajakbalzsam ott lapul minden nő táskájában, mégis kevesen tudják, mennyire sokoldalúan használhatjuk fel ezt a piperecikket. A SzínesVilág most megosztja veled az ajakbalzsam meglepően ötletes felhasználási módjait!

Megakadályozza a vízhólyagok kialakulását

Új a cipőd? Legjobb lesz, ha bekened a sarkadat szőlőzsírral, mielőtt belebújsz, a vízhólyagokat elkerülendő!

Feltölti a bőráru repedéseit és csillogást kölcsönöz

Akár cipőápoló is válhat az ajakbalzsamból, mivel szépen karbantartja a bőr cipőket: feltölti a repedéseket, ezáltal konzerválja a cipő állapotát, és még csillogó fényt is biztosít.

Segít leszedni a gyűrűt

Főeg nyáron fordul elő gyakran, hogy úgy bedagad az ember ujja, hogy a gyűrű sem akar róla lejönni. Ilyen esetekben csak vedd elő az ajakbalzsamot, kend be vele az ujjadat, máris könnyebb lesz a gyűrű levétele!

Helyén tartja a szemöldököt

A tekinteted mindig rendezett marad, ha a szemöldököd alját átkened szőlőzsírral, ezáltal a szálak a helyükön maradnak. A szálak tövét kerüld el vele, hogy ne keltsen zsíros hatást.

Gyógyítja a rovarcsípést és a kisebb hegeket

Rovarcsípésre, bőrirritációra, kisebb vágásokra, hegekre nagyszerű gyógyír a szőlőzsír, mert nyugtatja a bőrt, csillapítja a viszketést.

Enyhíti a náthás orr kellemetlen kipirosodását

Ha náthás vagy és sokat fújod az orrodat, idővel jó piros és duzzadt lesz. A bőr ápolására a szőlőzsír tökéletes megoldás, nyugtató hatásai miatt. Különösen hatékony, ha aloe verás vagy kamillás az ajakbalzsamod. A képen látható használattól eltérően, mi azt javasoljuk, inkább kézzel vidd fel az orrodra a balzsamot, vagy használj külön balzsamot az orra és másikat a szájra.

Gyertyaként funkcionál

Ha bármikor, bárhol adódik olyan kellemetlen helyzet, hogy muszáj lenne gyertyát gyújtanod, ne feledd, hogy a táskádban lévő ajakbalzsammal ezt megteheted! Csupán gyufát kell a közepébe szúrni és meggyújtani, a zsír szépen ég.

Tábortűz gyújtására

A tábortűz gyorsabban meggyullad, ha a zsíros ajakbalzsamot használod 'gyújtósként'.

Segít a megakadt cipzáron

Kend be vele a nehezen járó, elakadt cipzárt, hogy a kocsi könnyebben járjon rajta.

Növeli a parfüm élettartamát a bőrödön

Mielőtt befújnád a csuklódat parfümmel, próbáld ki, hogy bekened ajakbalzsammal! Az illat sokkal tartósabb lesz tőle.

Képek: genial.guru

Tetszettek a tippek? Oszd meg a barátaiddal is!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!