296 kiló volt a legnagyobb súlya



Ami csupán egy kis, öt részből álló minisorozatnak indult, amely túlsúlyos emberek átalakulását mutatta volna be egy 7 éves időszak alatt, mára a TLC csatorna teljes értékű műsora lett, ami nyomon követi a szereplői útját, de most már 1 éves periódusok alatt.

A híres sebész, Dr. Now (Younan Nowzaradan) segítségével, aki a texasi Houstonban praktizál, a valóságshow szereplői mindenkinek inspirációt nyújtanak, hiszen sokszor már halál torkából menekülve váltanak egészséges és fitt életmódra.


Az Élet 250 kiló felett című műsor legelső epizódjában szereplő Melissa Morris, egyik igazi úttörője lett a sorozatnak.

Melissa Morris útja:

A texasbból származó nő 296 kilót nyomott, amikor először találkozott Dr. Now-val, és elkezdte a fogyókúrát. Férje, Chris Morris mellett, akivel 1997-ben ismerkedett meg, Melissa hozzászokott a kényelmes életmódhoz. Hozzászokott a mértéktelen evéshez, a férje pedig sajnos támogatta ebben.
Túlsúlya miatt gondjai voltak a járással, és számos más mindennapi tevékenységgel is. Szeretett volna családot alapítani, és amikor ráébredt, hogy a súlya hátráltathatja őt, és megakadályozhatja abban, hogy édesanya legyen, úgy döntött, hogy ezen változtatni kell.


Miután találkozott Dr. Now-val, és megkezdte az orvos által előírt programot, szinte azonnal alkalmazkodni tudott az alacsony szénhidráttartalmú étrendhez, és az új életmódhoz. Átesett a gyomor bypass műtéten, ami segített neki a fogyásban, elkezdett rendszeresen edzeni, és odafigyelt arra, hogy mit eszik.

Miután leadta a súlyfelesleg nagy részét, még a fennmaradó bőrfölöslegtől is megszabadult műtétek segítségével. A 7 év alatt, amíg Dr. Now professzionális gondozása alatt állt, Melissa elképesztő 202 kilót adott le, így a végén 93 kilót nyomott.


Hol van Melissa most?

Melissa útja ennek ellenére nem volt mentes a hullámvölgyektől sem. Bár nagyon sok kilót leadott az évek során, egy későbbi epizódban, ami a korábbi szereplők új életét mutatta be (Where Are They Now?), elárulta, hogy három terhessége után még sokat küzdött a súlyproblémáival. Körülbelül 45 kilót hízott első gyereke születése után, a másik két terhesség után pedig ez a szám majdnem 125 kilóra nőtt.
Ugyanakkor azt is bevallotta, hogy depresszióval is küzdött. Férjével megbeszélték, hogy otthon marad, és neveli a gyerekeket, ő pedig így is tett, de ez több fájdalommal járt, mint gondolta.

'Mielőtt lefogytam volna, nyomorúságos voltam, és alig éltem. Az volt az álmom, hogy édesanya legyek. Örültem, hogy anya lehettem, de depressziós voltam mindazért, amiről le kellett mondanom. Nem számítottam rá, hogy mennyire megváltozik a világom anyaként, ahogy arra sem, milyen küzdelmek várnak rám.' - mondta Melissa.

A jó hír az, hogy Melissa élete most újra sínen van. Az Instagramon és a Facebookon megosztott legújabb képei alapján úgy tűnik, szem előtt tartja korábbi tapasztalatait, és betartja a kevés szénhidrátot és sok fehérjét tartalmazó étrendet. Melissa azóta elvált férjétől, miután rajtakapta, hogy az több nővel is megcsalta őt, de nem hagyta, hogy ez lelassítsa a személyes fejlődését.

Melissának az évek során több egészségügyi problémája is adódott, de szerencsére sikerült visszatérnie a normális kerékvágásba. Még mindig Houstonban él, 2019 októbere óta Dr. Now mellett dolgozik a klinikán, és most másoknak segít lefogyni, így elmondhatjuk, hogy révbe ért, és a kör bezárult.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!