Az USA exelnöke és felesége lazítanak egy kicsit, mielőtt keresnek 60 millió dollárt



Végtelen tengerpart, kristálytiszta víz, szörfözők és sok-sok pihenés: így telik Barack és Michelle Obama vakációja Francia Polinézián.

Jelenleg Moorea szigetén nyaral az Obama házaspár, ahová részben pihenés, részben munka céljából utaztak. Munka is lesz bizony, hiszen Barack és Michelle már leszerződtek a Penguin Random House könyvkiadóval, melynek értelmében mindketten megírják önéletrajzukat. A két könyv kizárólagos jogait az említett kiadó kapja, a szerzők pedig nagyjából 60 millió dollárt vihetnek haza jogdíj címen.

Kétségkívül rekord áron sikerült a jogokat értékesíteniük. Az eddigi rekorder, Bill Clinton 15 millió dollárt kapott a könyvéért 2002-ben, de vele is jó vásárt csinált a kiadó, mert 2,2 millió példányban kelt el az önéletrajza! A harmadik helyre ebben a tekintetben George Bush szorult, akinek 7 millió dollárt fizettek 2010-ben. Könyvéből 2,6 millió példányt adtak el. 

Az USA exelnökét egy yacht fedélzetén, golfozás közben és a tengerben is lencsevégre kapták a szigeten, míg felesége a manapság igen népszerű sportot, a "paddle"-t gyakorolta. A paddle lényege, hogy állva kell evezni - és persze talpon maradni - egy szörfdeszkán.

Obama március 15-én érkezett Tahitire egy privát repülőgépen, ahonnan Tetiaroa szigetére ment. A meseszép szigeten egy három hálószobás kis házikót béreltek napi kb. 9000 euróért, ami közepes árfekvésnek számít, mivel nem most van a főszezon arrafelé. Nyilván, nem csak maguknak, hanem a testőrségnek is ki kellett venni a közvetlen környékükön néhány kis házat. 

Ottlétük alatt a házaspár nagyon közvetlenül viselkedett a turistákkal, az őt üdvözlőknek visszaköszöntek, sőt, még közös fotókat készíthettek velük az érdeklődők, habár a testőrség kifejezett kérésére, ezeket szigorúan csak privát felhasználásra engedték, semmi Facebook posztolgatás!

Múlt héten Michelle Obamát is lefényképezték Mooreán, smink nélkül, természetes göndör hajjal. First lady-korszakában sosem láthattuk eredeti haját, ez pedig a színesbőrű nők között nagy visszatetszést keltett. Most már elengedheti magát, protokollmentes az élete!

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!