Közben pedig még arra is van ideje, hogy lélegzetelállító fotókat és videókat készítsen az alattuk elterülő vidékről!



Christian Moullec, az 58 éves nyugalmazott meteorológus beceneve nem véletlenül ’Birdman’, vagyis ’Madárember’. 1995 óta kíséri a madarakat, hogy azok célt érjenek a vándorlásuk során, így segítve őket biztonságos helyre érkezni.

Szívügye, hogy a csökkenő populációk létszáma ismét gyarapodjon. Életét annak szenteli, hogy elárvult vadlibákat nevel fel, sokszor az otthonát is megosztja velük, majd elkíséri őket vándorútjukon.

Mindeközben pedig lélegzetelállító fotókat és videókat készít, hogy kivételes élményeit minél szélesebb közönséggel megoszthassa.

A közismert teória alapján, miszerint a madarak azt a mozgó élőlényt tekintik anyjuknak, amit először megpillantanak a tojásból való kikelés után, Christiannak az a meggyőződése, hogy őt és a repülőjét úgy követik, mintha az anyjuk lenne. Oda repülnek, ahová ő irányítja őket és a férfi elmondása szerint nagy hálát érez a részükről.

Christian sokszor a feleségével osztja meg különleges járművét, de nagy az igény a közönség részéről is erre az extrém élményre. A repülés során a vendég meg is érintheti a hozzá közeli madarat, de csak óvatosan, mert ha a madár kibillen az egyensúlyából, akár rá is támadhat az emberre, mint ahogyan ez már néhányszor előfordult.

A férfi bevallotta, hogy szíve minden egyes repüléskor megtelik végtelen hálával és szeretettel és nincs olyan alkalom, hogy ne sírna.

Forrás: dailymail.co.uk

Oszd meg te is ezt az elképesztő élettörténetet!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!