El fogsz ájulni, milyen csodálatos alkotásokat lehet létrehozni egy egyszerű kis kőre!



A kőre festés művészete egyre felkapottabb. A hihetetlenül változatos elfoglaltság nem csak azért nagyszerű, mert számos funkciót tölthet be az általad elkészített tárgy (papírnehezék, beltéri vagy kültéri dekoráció, játék), hanem azért is, mert akár a család minden tagja részt vehet benne. Míg a kicsik egyszerű figurákat festenek a kövekre, te engedd el a képzeletedet és hozz létre csodálatos, színpompás alkotásokat!

Hogyan csináld?

Először is, határozd meg, mit szeretnél a kőre festeni. Ha dekorációt vagy mandalát, akkor lapos köveket kell keresned. Ha viszont játékot vagy állatfigurát készítenél belőle, vadássz alakosabb követ!

Amikor hazatértél a 'zsákmánnyal', mosd meg alaposan! Fontos, hogy a köveken ne maradjon szennyeződés. A festék csak a teljesen tiszta köveket tudja befedni a kívánt mértékben. A tisztításhoz használj meleg vizet, szappant, fogkefét! Legvégül tedd ki őket száradni fél órára.

Ha a lehető legkevesebb hibázási lehetőséget hagynád magadnak, érdemes előrajzolni a mintát egy vékony hegyű ceruzával. Festéshez úgyis temperát vagy hobbifestéket fogsz használni, ezek pedig 100%-ban fednek. Ugyanúgy szuper választás az olaj bázisú Sharpie marker, ami minden felületre kifogástalanul fog.

A festéshez a legfontosabb kellék: türelem! Ez különösen akkor igaz, ha aprólékos mintát terveztél, amit több rétegben és vastagságban kell felvinned a felületre. Ha alapszínt adsz a kőnek, kétszer érdemes átkenni, és feltétlenül várd meg a teljes száradást is, amit gyorsíthatsz egy hajszárítóval.

A minta elkészülte után nem árt fixálni is a művedet. Ezt legkönnyebben decoupage ragasztóval teheted meg, de egy réteg lakkal is dolgozhatsz. 

Facebook oldalunkon kíváncsian várjuk az elkészült kő-festményeket! Oszd meg velünk te is, mit alkottál!

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!