A legutóbbi Windows-frissítés nem egészen azt a hatást váltja ki, mint amire az ember egy javítócsomagtól számítana: sőt, ez inkább rontócsomag lett.



Több  internetszolgáltató is jelezte, gond lehet az internetkapcsolattal azoknál, akiknek a Windows 7-et, 8-at vagy Windows 10-et futtató gépére felkerült a legújabb frissítés. A jelenség  nem szolgáltató- vagy routerfüggő. A problémát a Microsoft szóvivője is elismerte, aki azt javasolja, a problémás gépeket próbálják újraindítani a felhasználók, vagy ha ez nem segít, további tanácsért látogassanak el a Microsoft weboldalára. Ez utóbbi persze elég viccesen hangzik, főleg úgy, hogy épp az internetkapcsolattal van a probléma.

 A gondot alapvetően az jelenti, hogy a frissítés után a gépek nem tudnak automatikusan hozzáférni a router címzési rendszeréhez, így az eszköz nem tudja a netre kapcsolni a számítógépet.

Megoldási javaslat:

 A Start menüre kattintva próbáljuk meg újraindítani a gépet. Ha ismét betöltött a rendszer, nézzük meg, hogy van-e internetkapcsolat.
 Ha nincs, akkor a Start menüből indítsuk el a Parancssort. A megjelenő ablakba gépeljük be az ipconfig /release parancsot, majd üssünk entert. Ha ez megvolt, tegyük meg ugyanazt az ipconfig /renew paranccsal is. Ezután ellenőrizzük az internetkapcsolatot. Ha még most sem állt helyre, a Parancssorban töröljük a DNS-beállítást az ipconfig /flushdns utasítás segítségével. Ezek után már elvileg működnie kell a kapcsolatnak.
A Windows-frissítések kapcsán egyébként nem ez az első baki, augusztusban egy másik, igen fontos eszközt tett elérhetetlenné egy időre az akkor kiadott update. A mostani esetet már vizsgálja a Microsoft.

forrás: Hvg.hu

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!