Az Egyesült Államokban számos furcsa jogszabály van érvényben, néhol ejtőernyőzni tilos, máshol túl sok vibrátort birtokolni...



– Az amerikai Iowa államban vakok is kaphatnak fegyverviselési engedélyt. Bár a középnyugati államban korábban is vásárolhattak fegyvert a látássérültek, egy 2011-es törvénymódosítás nyomán azt bárhova magukkal is vihetik. A törvény szerint ugyanis testi fogyatékosság miatt senkit sem szabad kizárni a fegyverviselésből.
– Oklahoma államban például törvény tiltja, hogy az emberek grimaszolva nézzenek a kutyákra. Még saját kutyájának sem vághat senki pofákat.
Floridában a hajadonok vasárnaponként nem ejtőernyőzhetnek egyedül. Hogy szombaton miért lehet, és vasárnap miért nem, arra nem tudunk válaszolni.
– Utah államban törvénybe foglalták, hogy tilos katasztrófát okozni. A megfogalmazás szerint illegális cselekedetnek számít, ha valaki emberek sokaságának sérülést okoz vagy anyagi kárt, például robbantással, árvízzel, lavinával, radioaktív anyag elszabadításával.
– Idahóban tilos a magáningatlanokról az utcára söpörni a szemetet, legyen szó akár csak porról.
– Texasban nem szabad fejenként hatnál több vibrátort birtokolni. Aki áthágja a mennyiségi maximumot, azt a rendőrség őrizetbe veheti.
– San Franciscóban törvénybe ütköző, ha valaki koszos alsóneművel törölgeti autóját. A jogszabály megfogalmazásából ugyanakkor az következik, hogy tiszta bugyival, gatyával szabad kocsit pucolni.
– Nyugat-Virgina Nicholas nevű megyéjében törvény tiltja a lelkészeknek, hogy derűs történeteket, “urambocsá” vicceket mondjanak pulpitusukról istentiszteleten.
– Az utóbbi esztendőkben sok országban szigorítottak a dohányzás szabályain, az Indiana állambeli South Bendben azonban szükségét érezték annak, hogy majmokra is kiterjesszék a korlátozásokat. Törvény mondja ki, hogy majom nem cigarettázhat. Ugyanakkor szivarozhatnak, de csakis kültéren.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!