Fogadok, hogy neked is volt már részed a negyedikben!



Nyilván rengetegféle lehet a szerelem, de ez természetes, mert számít a benne részt vevők személyisége is. Nézd meg a szerelem tíz alaptípusát és döntsd el, a te párkapcsolatod épp melyikbe tartozik!

1. Új szerelem

Az új szerelem a hormonok tombolása és egy nagy adag érzelem. Először nehezen fogadod el, hogy szerelmes vagy, de aztán megadod magadat az érzelmeknek. Csodálat, romantika, nagy tervezgetések az új szerelem jellemzői.

2. Rutinos szerelem

A rutin itt cseppet sem az unalmat jelenti, inkább azt, hogy ez egy egyszerű szerelem, amiben nincsenek kétségek, kérdések. A felek megengedhetik maguknak, hogy önmagukat adják, nem kell félniük megmutatni a valódi személyiségüket. Tény, hogy itt nincsenek kirobbanó érzelmi rohamok. Ha úgy gondolod, neked ezek hiányoznak, rágd át magadban a kérdést: valóban szükségesek a tomboló érzelmek a boldogsághoz?

3. Idegesítő szerelem

Az idegesítő szerelem szerelmespárja állandóan zavarba hozza a körülöttük élő és mozgó embereket. Nem érdekli őket, hogy a társaságukban egyedülállók vagy konzervatívabbak is lehetnek, ők megállás nélkül azzal vannak elfoglalva, hogy minél látványosabban kifejezzék egymás iránti rajongásukat. Lehet, hogy nem ártana átértékelniük a viselkedésüket, és hagyni a meghitt pillanatokat azokra az órákra, amikor kettesben lehetnek.

4. Őrült szerelem

Lehet, hogy a párt alkotók szerelmesek, de ezt észre sem veszik, annyira lefoglalja őket a viszonyuk, és gyakorlatilag nincs is más kapocs kettejük között. Nincsenek felkészülve komoly kapcsolatra, nem akarnak áldozatokat hozni vagy elköteleződni. Ezt a szerelmet nehéz megérteni. Mintha egyetlen célja az lenne, hogy ne legyél egyedül, hogy legyen veled valaki.

5. Baráti szerelem

Talán neked is van egy jóbarátod, akit imádsz és eljátszol a gondolattal, hogy ő ideális társ lenne a számodra. Van azonban egy kis bibi: nincs meg az a bizonyos szikra. Attól ez még nagyon fontos kapcsolat, hiszen sokszor legjobb barátot találni sokkal nehezebb, mint párt. Épp ezért: ne kockáztasd a kapcsolatotokat azzal, hogy viszony kezdesz a barátoddal! Sokkal többet veszíthetsz, mint amennyit nyersz vele!

6. Hamis szerelem

Ez az, amikor annyira szeretnél szerelmes lenni és párt találni, hogy nem veszed észre, ha nem illesz össze az erre kiszemelttel. Egyszerűen eldöntötted, hogy ő a tökéletes a számodra, te pedig az ő számára, és mindketten mímelitek a szerelmet ahelyett, hogy várnátok, míg az igazi betoppan az életetekbe.

7. Igaz szerelem

Ez a szerelem valami megmagyarázhatatlan varázslatot rejt. Lehet, hogy vitatkoztok, szakítotok, majd megint együtt vagytok, de számodra nincs tökéletesebb ember a párodnál. Nem akarsz senki mást rajta kívül és úgy érzed, soha senki nem tudna már olyan boldoggá tenni, mint amilyenné ő tesz.

8. Kiérdemelt szerelem

Megdolgoztatok a szerelemért, és meg is érdemlitek. Mindig együtt voltatok, kölcsönösen segítettétek egymást, még a nehéz időkben is. Az életet azért sem tudod a párod nélkül elképzelni, mert mindent együtt építettetek fel. 

9. Tragikus szerelem

Ez a szerelem véget ért. Nem volt megfelelő, vagy nem élt túl egy árulást. Bármi is legyen, benned mély sebeket hagyott. Többé már nem leszel ugyanaz az ember, nem vagy képes a másik nemre úgy tekinteni, ahogy előtte. Ez a mély seb viszont mindig emlékeztet arra, hogy csak az arra érdemessel szabad szerelembe esni.

10. Beteges szerelem

Akkor beszélünk beteges szerelemről, amikor a helytelen szenvedély gúzsba köt, nem ereszt el. Folyamatosan azt érzed, hogy valami nincs rendben, és egészen a végéig ez egyre nagyobb szenvedést okoz. Ha másra nem is, ez a szerelem arra mindenképp jó, hogy bizonyos kérdéseket letisztázz magadban. Milyen legyek párként? Mit szeretnék, hogyan bánjanak velem? Mi az, ami nekem belefér és mi az, ami nem?

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!