Valószínűleg aligha tudnánk elképzelni, hogy egy tetoválóművész orvos vagy terapeuta lehet.



Tran Thi Bich Ngoc tetováló esetében ez több mint igaz. Kis hanoi lakásában olyan nőket tetovál, akiknek életét számos tényező befolyásolta, és mindegyikük a tetováláson keresztül keresi a gyógyulást. Nézzük meg, milyen mesterien alakítja Ngoc az emberek sebhelyeit igazi remekművekké.

Az Ngoc Like Tattoo-t 2013-ban alapították, közvetlenül azután, hogy a fiatal művész betöltötte 19. életévét. A dolgok nagyon gyorsan fejlődni kezdtek 2015-ben, amikor Ngoc igazán híressé vált a hegeket fedő tetoválóművészetéről.

Jelmeztervezőbő, színházi és mozi szakon is végzett. Az Ngoc Like 2022-ben is felkerült a Forbes Asia legjobb 30-as listájára. Professzionális festőnek és tervezőnek tanult Vietnam egyik legrangosabb művészeti iskolájában, és rengeteg lehetőséget kapott munkája során.

Ám sok tapasztalat után tudatosult benne, hogy a hegek tetoválásokkal történő elfedése az az örök szenvedély, amelynek igazán szeretné az életét szentelni.

 

Ngoc művészetével segít a nőknek abban, hogy magabiztosabbak legyenek önmagukban és testükben. Az égési sérüléseket, foltokat és hegeket gyönyörű tetoválásokká alakítva visszaadja ügyfelei önbecsülését, és segít nekik más szemmel tekinteni saját testükre.

Bár a tetoválás még mindig tabu Vietnamban, a fiatal művész úgy véli, hogy a hegek gyönyörű tetoválásokkal való elfedése jelentős része lehet a gyógyulási folyamatnak, amely arra ösztönzi az embereket, hogy új és boldogabb fejezetet kezdjenek életükben.

Ngoc különösen érzelmes a munkája miatt. Egy interjúban ezt mondta: „A tetoválás nem hoz szerencsét de spirituális értékkel bír azok számára, akiknek van, és pozitív energiát ad. Már egy ideje ezt csinálom, és néha kimerültnek érzem magam. De minden alkalommal, amikor köszönő üzenetet kapok egy vásárlótól, az olyan, mint egy „erkölcsi ajándék”, amely erőt ad, hogy ezen az úton haladjak a jövőben.”

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!