Ötletesek és nagyon szépek, a gyerekek is élvezni fogják a készülődést!



Hamarosan itt az adventi időszak és elkerülhetetlenül elkap minket a karácsonyi készülődés láza. A drága képeslapok és karácsonyfadíszek helyett miért ne készíthetnél egyedi dekorációt a gyerekekkel? Adunk rá 13 ötletet, válogass kedvedre!

 

Zokni-hóember

Fehér zokni, vatta, dekorációnak néhány szem gyöngy, gomb és egy kis textil a sáljához. Egyszerű és aranyos dísz, amit akár adventi koszorúra, akár karácsonyfára is tehetsz.

 

Díszek pálcikából

Néhány jégkrémes pálcika kiváló alapanyag lehet egyszerű karácsonyfadíszekhez. Fenyőfát, hóembert, vagy akár hópelyheket is készíthetsz belőle némi festék, színes papír és öntapadós kő segítségével.

 

Szarvas parafadugóból

A képen látható módon erősítsd össze és dekoráld a szarvasodat! Ha van bronz színű vagy barna festéketek, be is festhetitek, mielőtt a szemek, az orr és a fülek rákerülnek.

 

Tölcséres karácsonyfák

Készíts kis papírtölcséreket a zöld különböző árnyalataiból, majd dekoráljátok kivágott mintákkal, szivacsdekorral, vattapamacsokkal, gombokkal - a lehetőségek száma végtelen!

 

Mini fenyőfák

Ragassz néhány fenyőágat egy darab fahéjra vagy egy keskeny fakéregre. A fenyőre ragasztással erősíthettek gombokat vagy bármilyen színes dekort, ami jól mutat.

 

Krumplinyomda-képeslap

 

Hópelyhek tésztából

Ugye, milyen gyönyörűek? Néhány szem tészta, gyöngyházfehér festék és ragasztópisztoly - ennyi kell ezeknek a csodás díszeknek az elkészítéséhez. A gyerekek biztosan nagy örömmel vállalják a tésztafestést!

 

Kupak-hóember

Ezt a kedves díszt még a legügyetlenebb kreatívkodók is pár perc alatt elkészíthetik, csupán néhány dekorszalag, gomb és két alkoholos filc (egy fekete és egy piros) szükséges hozzá, na meg némi ragasztó a kupakok egymáshoz illesztéséhez.

 

Fenyőfa gombokból

A lényeg, hogy a gombok megfelelő sorrendben kövessék egymást a felfűzéskor, hogy szép fenyőalakot adjanak ki. Az sem baj, ha tarkabarka lesz a fenyőfa! A tetején szépen mutat egy csillag alakú gyöngy.

 

Tobozfigurák

Angyalka, bagoly, süni vagy rénszarvas - pár plusz hozzávalóval könnyen és gyorsan elkészülnek és nagyon mutatósak!

 

Virágok WC papír gurigából

Vágd fel a WC papír gurigát egyforma szélességű karikákra, majd nyomd össze úgy, hogy minden karika egy-egy virágsziromra emlékeztessen. Fesd be és ragaszd össze - a festék legyen csillámos. Ugye, milyen szép? Ki gondolná, hogy kidobásra ítélt anyagból készült?

 

Gömbök papírból

Még ha óvodás gyermeked is van, ezt a karácsonyfadíszt ő sem tudja elrontani! Színes kartonból vágj ki karácsonyfa gömböket és dekoráljátok más színű papírcsillagokkal, filcből kivágott mintákkal vagy csillogó, öntapadós gyöngyökkel.

 

Fenyőfa tobozból

Adja magát a toboz alakja, hogy mini fenyőfák készítésére is használjuk. Egy kis sötétzöld festés, majd jöhetnek a zsinórok, gyöngyök, díszek a fára!

 

Biztosan van köztük legalább egy ötlet, amit te is szívesen felhasználsz majd. Oszd meg a barátaiddal is! Köszönjük!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!