Egyik jobb, mint a másik, reméljük, hamarosan használhatjuk mindet!



A tudósok és fejlesztők megállás nélkül dolgoznak olyan új technikai megoldásokon, amiket látva az ember azonnal repülni akar vagy tíz évet előre, hogy mindegyiket megszerezhesse magának. A SzínesVilág most olyan zseniális találmányokat mutat be neked, amik a közeljövőben életünk szerves részét képezik majd. Te melyiket fogod legelőször beszerezni?

1. UV sugaras fertőtlenítő

A Kitchen Sanitazing Wand nevű készülék nem is annyira a jövő része, hiszen már létezik: UV sugarakat bocsájt ki, amelyek a káros baktériumok 99%-át képesek elpusztítani a nem porózus felületekről. Minden háziasszony álma válhat vele valóra: végre biztos lehetsz benne, hogy a tisztaság nem csak látszat szintjén van jelen a konyhádban!

2. Szabadidőruha beépített melegítővel

A Flexwarm márkájú dzseki szövetében a csukló, a mellkas és a hát környékén olyan különleges szenzorok találhatók, melyeket okostelefonnal irányítva képes vagy a dzsekid hőmérsékletét a kívánt szintre emelni. Az aktív sportok kedvelői imádni fogják, de másoknak is biztosan bejön majd ez a ruhadarab!

3. Levegőben lebegő asztali lámpa

Ez a különleges lámpa szintén egy megvalósult találmány: a Flyte márkájú lazaság egy villanykörtéből és egy mágneses kockából áll, ami fölött az izzó lebeg. Már most is sokszor találkozhatsz vele, mert napi hat óra működéssel 22 évig is eltart az izzója! A gyártó cég több innovációt is piacra dobott azóta, példáuk ugyanezen elven lebegő kaspót.

4. Vezeték nélküli fülhallgató beépített fordítóval

A jövőben a külföldi utazás könnyebb és szórakoztatóbb lesz, hiszen elég lesz csak bekapcsolni ezt a vezeték nélküli kis fülhallgatót ahhoz, hogy a kiválasztott nyelven szinkrontolmácsoljon a fülünkbe. Persze ettől válaszolni még nem fogunk tudni a nekünk külföldiül feltett kérdésekre...

5. Flip Phone 3 in 1

Ez a sokoldalú készülék egyszerre több élményt is nyújt. A három különböző képernyőt akár egyidőben is használhatod, mindet különböző célra. A billentyűzet az egyik hátoldalán található. Az eddigi, kiváltságos felhasználók remélik, hogy hamarosan megkezdődik a tömeggyártás!

6. Korcsolya és roller egyben

A Sidewinding Circular Skates teljesen szabadon engedi mozogni a lábadat, legyen az megfordulás vagy körzés. Mindkét roller alapja egy 25 cm átmérőjű kör és benne a lábnak készült tartó. Már kapható, ne fogd vissza magad!

7. Napelemes töltők

Bár korábban is létezett már ilyen funkciójú készülék, ez teljesen egyedi megoldás, hiszen az ablaküvegre tapaszthatók a töltők, ahonnan tényleg a lehető legtöbb napenergiát nyeri. Varázsa abban áll, hogy bárhol könnyűszerrel tölthetővé válik a telefonod, akár még az autódban vagy repülőn is.

8. Szuper flexibilis telefon

Akár 10 méter mélyen is lemerülhet a vízben, de akkor sem kell félned, ha leesik - igen, ez a Portal nevű okostelefon, amely teljesen flexibilis anyagból készült! Remélhetőleg hamarosan kapható lesz!

9. Valósághű időjárásjelző telefon

Nem kell aggódnod, ha nehezen döntesz, mit vegyél fel reggel: ez a Window Phone mutatja a kinti időjárást, méghozá igen szemléletes módon!

10. Telefon és bluetooth egyszerre 

Még fejlesztés alatt áll a Cambala nevű projekt, ami arra irányul, hogy telefont és autóba való bluetooth-ot alkosson egyszerre. Az elképzelések szerint, ha két oldalról megnyomod a telefont, annak közepe behajlik és kipattan belőle egy fülbe akasztható kis kampó. 

11. Ételszkenner az összetevők meghatározására

A TellSpec fejlesztése megmondja neked, mennyi tápanyag van az ételedben. Előbb beszkenneled a tányérod tartalmát, majd az okostelefonra installált speciális alkalmazás segítségével a készülék ki is elemzi neked az ételt!

12. Bárhová író érintős toll

A Phree toll valóban zseniális: bárhol, bármire írhatsz vele, a hozá tartozó telefon azonnal digitalizálja az írást és elküldi akár számítógépre is. Ha muszáj jegyzetelned, de épp nincs nálad se toll, se papír, ezt kiváló lesz helyettük használni!

13. Ctrl+C, Ctrl+V digitális másoló

A Copy&Paste nevű kütyü segít neked, hogy bárhol beszkennelhes és akár emailen is elküldhess mindenféle dokumentumot, képet, stb. Ehhez mindössze a készülék gombját kell megnyomnod. Ha lemásolnád egy másik felületre a képet vagy írást, azt is megteheted: a gép tinta segítségével le tudja másolni neked.
Forrás: genial.guru

Te melyiket birtokolnád szívesen? Oszd meg a cikket te is!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!