Csupán a fizika törvényeit használja fel eredményesen!Az autóutak, főleg kanyarok mentén felszerelt szalagkorlát arra való, hogy egy esetleges ütközés során megvédje a becsapódó autót a nagyobb kártól. Mégis, valami nem működik jól ezzel a megoldással, hiszen nem egyszer láttunk már efféle újsághírt: "szalagkorlátnak ütközött és meghalt...". 

Egy dél-koreai cég nemrégiben szabadalmaztatta teljesen újszerű megoldását "Road Roller System" néven, melyet a szalagkorlát helyére javasolnak telepíteni. Céljuk, hogy életeket mentsenek. Bárcsak mindenhol az ő megoldásuk lenne felszerelve!

Ötletük abból áll, hogy a szalagkorlát helyére műanyag hengereket raknak, a korláthoz erősített acél tengellyel. Becsapódáskor a fém váz elnyeli az ütközés erejét, a hengerek pedig forogni kezdenek a jármű mozgásától, ezzel megakadályozva, hogy az autó felboruljon. Mozgásukkal tulajdonképpen újra az útra terelik az ütközést szenvedő járművet, ezzel pedig mind a kaszni, mind az utasok védelmét sikeresen hajtják végre. 

Nézd meg pár perces bemutató videójukat!

Nagyon reméljük, hogy ez a zseniális ötlet gyorsan elterjed majd az egész világon!

Oszd meg, ha szerinted is jó lenne!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!