A házaspár összesen kilenc gyermeket nevelt fel!



1997. november 19-én az amerikai McCaughey családba nem egy, nem kettő, hanem összesen hét kisbaba érkezett! Ők a világtörténelem első hetesikrei, ahol mind a hét baba életben maradt. Mára mind a heten megtalálták a saját útjukat.

Kenneth, Alexis, Nathan, Brandon, Natalie, Joel és Kelsey az első hetesikrek a világon, akik mindannyian életben maradtak, habár ketten közülük központi idegrendszeri sérüléssel születtek, amelynek következtében mozgásproblémákkal küzdenek. Ám szüleik, Bobbi és Kenny számára egy percig sem volt kérdéses, hogy nem mondanak le egyik gyermekükről sem. A házaspár az ikreken kívül még két gyermekkel büszkélkedhet, így összesen tizenegy tagú a család.

Egy évvel a nagy esemény előtt a házaspárnak született egy gyermeke, de a családfő még szerette volna bővíteni a létszámot, ezért még kezelésnek is alávetették magukat. A hetesikrek születésével egy csapásra megváltozott az életük: Amerika-szerte ismertté váltak, meghívták őket tévéműsorokba és szerepeltek az újságokban.

Még Bill Clinton, az Egyesült Államok akkori elnöke is tiszteletét tette náluk, személyesen! Kaptak ajándékba házat, anyagi felajánlásokat, jótékony honfitársaik például finanszírozták mind a hét gyermek középiskolai tanulmányait.

Egyesek azt mondták, valóságos csoda, ami a családdal történik, míg mások azzal okolták a szülőket, hogy kihasználják a gyerekeiket. Az ikrek tízéves korában a család szinte teljesen visszavonult a nyilvánosságtól.

 

Mit csinálnak manapság?

Brandon (balra)

Brandon az egyetlen családtag, aki nem a tanulásban látja a jövőt. Katonai pályát választott.

 

Alexis

Alexis volt az egyik, sérült idegrendszerrel született baba. Egy speciális szerkezetnek köszönhetően most már tud járni. Általános iskolai tanító lesz, ha elvégzi tanulmányait.

 

Kelsey

Kelsey - a születésükkor felajánlott ösztöndíjjal élve - a Hannibal-LaGrange Egyetemen művészeteket tanul.

 

Kenneth

Kenneth a helyi iskolában sajátítja el a kőműves szakmát.

 

Nathan

Nathan a másik gyermek, aki idegrendszeri sérüléssel született. 2005-ben gerincműtéten esett át, amelynek köszönhetően ma már tud járni. Testvéréhez hasonlóan ő is a Hannibal-LaGrange Egyetemre jár, informatikát tanul.

 

Joel

Joel testvére, Nathan egyetemi évfolyamtársa az informatika szakon.

 

Natalie

Akárcsak nővére, Alexis, Natalie is tanítónéni szeretne lenni, ehhez végzi tanulmányait az ösztöndíjat felajánló egyetemen.

 

A büszke szülők, Bobbi és Kenny semmit sem bántak meg és végtelenül büszkék csodálatos gyermekeikre!

Gratulálunk a családnak, további jó egészséget!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!