A szavai hazudhatnak, de a teste mindig igazat mond!



Észrevétlenül élnek köztünk olyan emberek, akik napi szinten csapják be a környezetüket és a hazudozásból már-már sportot űznek. A SzínesVilág mutat neked néhány olyan tipikus testbeszéd gesztust, amely a hazudósakra jellemző. Ember legyen a talpán, aki ezután átver!

Ingatja a fejét

Amikor felteszel valakinek egy kérdést és az illető a fejét ingatja, vigyázz, mert valószínűleg titkol előtted valamit.

Feszes testtartás

Ha ismerőssel beszélgetsz, a laza testtartás teljesen normális. Ha beszélgetőpartnered túlságosan görcsös, feszes testtartást vesz fel, ez vészjel is lehet! A hazugok mindig próbálják tartani a távolságot, hogy ne sejts semmit.

Vállak, légzés, hang

Ha valaki hazudik, akkor ideges lesz, felhúzza a vállát, lehalkul a hangja, a légzése súlyosabbá válik. 

Védekező pózok

A kéz helyzete perdöntő annak eldöntésében, vajon őszinte-e veled beszélgetőpartnered. Ha folyamatosan a sebezhető részeit (nyak, has, mellkas) próbálja a kezével takargatni, biztos, hogy máshol is van takargatnivalója.

Tekintet

A szem sokat elárul egy emberről, még azt is, hogy igazat mond-e vagy hazudik. A hazudósnak fontos a folyamatos szemkontaktus. Ha a partnered végig a szemkontaktust tartja és mereven a szemedbe néz, mintha meg akarna bűvölni, nagy a valószínűsége, hogy hazudik.

Összeszorítja az ajkait

Ha az illető összeszorítja vagy harapdálja az ajkait, nem biztos abban, amit mondani akar. Ezekben a nyomasztó pillanatokban kiszárad az ember torka és szárazságérzet jelentkezik, amit krákogással, köhécseléssel próbál takargatni amellett, hogy a száját nyalogatja. 

Eltakarja a száját

Így akadályozza meg tudat alatt, hogy az igazságot mondja. Kerüld el messzire!

Nehezen fejezi ki magát

A széles gesztusokkal kísért kommunikáció persze nem mindig a hazugság jele, de ha egy ismerősre nem ez a jellemző és most így beszélget veled, az azt jelenti, hogy nem csak téged, hanem saját magát is meg akarja győzni a mondanivalójáról. Ha ismételgeti azt, amit egyszer már elmondott, az időt hagy neki, hogy kigondolja a következő mondatot. Hazugságról árulkodik az is, ha a feltett kérdésre ugyanazokkal a szavakkal válaszol. Például: "Te törted el a kedvenc csészémet?" "Nem én törtem el a kedvenc csészédet."

Fotók: genial.guru

Oszd meg te is, hogy mindenki felismerje a hazugságot!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!