A szépség igenis szubjektív dolog.



A szépség szubjektív és mindenkinek más jelent - viszont szépségideálok mindig is léteztek. A Kayan törzs tagjainál például a nők szépségét a nyakukon viselt rézgyűrűk számával mérik.

 

Mauritániában pedig a vékony nőket csúnyának tartják, ezért a nőket arra próbálják rávenni, hogy minél többet egyenek mert annál kívánatosabbak lesznek.

 

Zahra Khanom Tadj es-Saltaneh hercegnő a Qajar-dinasztia hercegnője is azok közé a nők közé tartozik, akik új jelentést adtak a szépség fogalmának - teltkarcsú idomaival, sűrű szemöldökével és bajuszával.

 

Elég befolyásos volt a saját dinasztiájában és az egyik leggyakrabban fényképezett nő Naser ad-Din perzsa sah udvarában.

Állítólag 13 férfi lett öngyilkos azért mert visszautasította őket

 

Zahra hercegnő 1855-ben született. Abban az időben Zahra-t kifejezetten szépnek tartották, ezért férfiak százai szerették volna feleségül venni - ebben persze intelligenciája és nagy vagyona is szerepet játszott.

A hercegnő rendkívül intelligens volt, ezért, amikor királyok, hercegek, vagy más fejedelmek érkeztek vendégségbe a palotába, neki kellett szórakoztatnia a feleségeiket. De ami még ennél is fontosabb, hogy a hercegnő zongorázni és fényképezni tanult

Sajnos azonban 1905 tavaszán a hercegnő maláriában megbetegedett, és mivel akkoriban még nem tudták kezelni a betegséget, 1905. augusztus 31-én 50 éves korában elhunyt.

 
 
Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!