A társadalom elveszítette a hajdani, jól bevált nevelési normáit, amikor egy neveletlen gyereket bármely felnőtt nyugodt szívvel rendre utasíthatott...



Egy svéd pszichiáter figyelmeztetése arra vonatkozón, hogy mi történik azokkal a gyerekekkel, akik mindig csak azt teszik, amit ők szeretnének!

Egy svéd pszichiáter figyelmeztetése! Ez történik azokkal a gyerekekkel, akiknek mindent megengednek a szülők!

„Vajon a svéd engedékeny szülők, egy szörnyeteg generációnak adtak életet?”– kérdezi Judith Woods, egy, a The Telegraph-ban megjelent cikkében!

Ebben azt taglalja, hogy a svéd szülők nagyfokú engedékeny nevelése egy olyan generációt hozott létre, melyből teljesen hiányzik az együttérzés, az empátia.

David Eberhard pszichiáter szerint, az ilyen közegben eltöltött gyerekkort, rendszerint egy, az életben csalódott felnőttkor követ. A hat gyerekes pszichiáter szerint, „ha egy gyereknek Nemet mondunk, az nem egyenlő a bántalmazással!”

Ugyanakkor Eberhard kijelenti: „A neveletlen és kezelhetetlen gyerekek korát éljük, és ez mind az engedékeny szülői magatartás kézzelfogható eredménye. A jelen társadalom elveszítette hajdani, jól bevált nevelési normáit, amikor egy neveletlen gyereket bármely felnőtt nyugodt szívvel rendre utasíthatott.”

Új könyvében, melynek sokatmondó címe „Gyerekek a hatalmon”, a svéd pszichiáter a jelenlegi liberális gyereknevelési módszerekről ír, melyek kizárják a büntetést, és a megszorításokat. E szerint, minden szülőnek igyekeznie kell gyereke legjobb barátjává lenni, és semmiben sem ellentmondani neki.

A jelen társadalom számára, az minősül jó szülőnek, aki felhagy a meggondolt, felnőtthöz illő viselkedéssel és helyette azonosul a tinik felelőtlen életstílusával. Ez a fajta gyereknevelési irányvonal azonban már egyértelműen nem célra vezető, melyet, mit sem bizonyítanak jobban az egyre szaporodó iskolai incidensek.

”A jelen társadalom fiataljai 20 éves korukra már életuntságot, kiégettséget és csalódottságot produkálnak, mely bizonyos esetekben az öngyilkossághoz vezet, különösen a 15-25 év közötti lányok esetében”– mondja Eberhard. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!