Nagyon kemény társadalomkritika! Vajon vele van a baj, vagy a világ megy rossz irányba?



Keanu Reeves az a fajta hollywoodi sztár, aki nem állt be a sorba, hogy drága villáival, sportautóival és dögös barátnőivel kérkedjen. Megmaradt hétköznapi embernek, aki a felszínes csillogás kultuszának terjesztése helyett inkább gondolkodásra ösztönzi rajongóit. Például az alábbi poszttal, amit a közelmúltban tett közzé.

'Én nem akarok egy olyan világ része lenni, ahol a férfi prostituáltnak öltözteti a feleségét, hogy mások előtt mutogassa.

Ahol nem létezik a becsület és a méltóság fogalma és csak abban bízunk, aki kimondja nekünk az 'igen'-t, amely az esetek többségében aztán csak üres szó marad.

Egy társadalom, ahol a nők eldöntik, hogy nem akarnak gyereket és a férfiak nem akarnak családot alapítani.

Egy világ, ahol a vesztes sikeresnek gondolja magát, csak azért, mert az apja kocsiját vezeti, és az apja, csak azért, hogy legyen egy kis hatalma, igyekszik bebizonyítani neked, hogy nem érsz semmit.

Nap mint nap megkérdezem magamtól: mi történik ezzel a társadalommal, ahol az emberek alkohollal a kezükben állítják, hogy hisznek Istenben, de nem is értik és nem is ismerik a vallásukat.

Egy társadalom, ahol a féltékenység fogalma szégyenteljes és ahol a szerénység hátrány. Egy társadalom, ahol a szerelem háttérbe szorul, de még így is mindenki partnert keres maga mellé.

Egy világ, ahol az emberek megjavítják az autójuk legapróbb részleteit is, pénzt és időt nem sajnálva, de ők maguk annyira elszegényednek, hogy szegénységüket csak a drága autó tudja elrejteni.

Ahol a fiatalok éjszakai klubokban verik el a szüleik pénzét, miközben primitív zenére ugrálnak, és emiatt a lányok beléjük szeretnek.

Ahol már jó ideje nincs szemernyi különbség sem a férfiak és a nők között, és ahol ezt a szabad választás jogának hívják... De aki más utat választ, azt megbélyegzik és elmaradott despotának hívják.

Én a saját utamat választottam, de sajnálom, hogy nem leltem megértésre azok körében, akiket szerettem.'

Fotó: hollywood.com, forrás: https://www.higherperspectives.com/powerful-note-1645303283.html?page=2

 

Mit gondolsz, jogos Keanu Reeves társadalomkritikája? Oszd meg te is, ha egyetértesz vele!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!