Hogy ez eddig nem jutott eszembe!



Ki mondta, hogy a hűtő csak unalmas fehér lehet? Itt van egy tucat fantasztikus ötlet, hogyan változhat a hűtőszekrényed színes, vidám, kreatív felületté, ami a lakás autentikus díszévé válik!

1. Színorgia egyszerűen

Fontos, hogy festés előtt takarítsd le rendesen a felületet, ne maradjon rajta semmilyen zsír vagy szennyeződés. Ha szükséges, csiszold meg itt-ott. Szalaggal fedd le azt a részt, amit nem szabad befesteni (pl. az ajtó légpárnáit), és már indulhat is a móka, kedved szerinti színnel!

2. Vintage hűtő

Igazán stílusos vintage hűtőt készíthetsz a következő módon: vásárolj néhány hungarocell dekorációt kreatív hobbi boltban vagy festékboltban. Keret alakban ragaszd fel őket a hűtőd ajtajára. Ezután már csak a festés maradt: válassz egy szürkés színű festéket, az lesz az alap, majd fehérrel itt-ott halványan fess bele, hogy kopott látszatot keltsen. Még egy régiségkereskedő is ráharapna!

3. Stílusos csíkos

Ha van türelmed és kézügyességed festeni, komolyabb munkát is bevállalhatsz a hűtővel. Először kend fel az alapszínt, majd vonalzó segítségével rajzold fel a csíkokat. Festéshez használatos ragasztószalagot hívj segítségül a hajszálpontos vonalak érdekében!

4. Csíkos ételőrző, másképp

Ehhez mindössze öntapadós szalagra vagy tapétára van szükséged, a neked tetsző színben. Ha nem találsz a boltban csíkszalagot, a tapétát papírvágó késsel szabd ki, hogy tűéles legyen a szalag széle!

5. Patchwork hűtőajtó

Ehhez szükséged lesz tetszőleges számú, hajlékony hűtőmágnesre négyzet alakban (egyforma méretben), textildarabokra és ragasztóra. A kiszabott textilt ragaszd a mágnesekre (figyelj oda, melyik oldalára!), majd rendezd el a hűtődön! Ha nem szeretnél radikális változást, ez tökéletes megoldás, hiszen könnyen leszedheted, ha már nem tetszik, vagy át is rendezheted a darabokat.

6. Rajzolj, ragassz!

Szerezz be öntapadós papírt vagy tapétát, alkoholos filceket, festéket és ha a képen látható cicát szeretnéd elkészíteni, akkor textilt is. Figyelj a méretezésre és a felragasztásra, mást nem nagyon lehet elrontani rajta!

7. Hangulatjavító hűtő, némi matricával

Ilyen vidám arcocskát bármikor készíthetsz a hűtődre, csupán méretre vágható fekete matrica kell hozzá. Kapható a boltokban rengeteg féle falmatrica is - miért ne ragaszthatnád a hűtődre inkább?

8. Tábla-hűtő

Ehhez a zseniális ötlethez mindössze egy speciális fekete festékre van szükséged, ami rajztáblává változtatja a hűtődet és bárki a családból írhat vagy rajzolhat rá. A festékboltban biztosan segítenek, melyik az a festék, ami erre alkalmas! Ideális választás azoknak az anyukáknak, akik kisgyerekkel vannak otthon - amíg te főzöl, a gyerek melletted rajzolhat a hűtőszekrényre.

9. Decoupage hűtő

Ha találtál néhány gyönyörű szalvétát, ragaszd fel a hűtőre! A decoupage technika talán senkinek sem ismeretlen, de azért leírjuk, hogy csak a legfelső, mintát tartalmazó szalvétaréteget kell felragasztani, ecsettel lesimogatni, majd száradás után egy fixáló lakkal bevonni. Szerintünk káprázatos a végeredmény!

10. Csúnya hűtőoldal elfedése

A hűtő oldala szokott általában a leghamarabb befoltosodni. A csúnya foltokat takard el fehér színű öntapadós tapétával, amire aztán kedvedre festhetsz, rajzolhatsz csíkokat vagy bármit! 

11. Retró minta

A mintás tapétákból hatalmas a választék a lakber boltokban. Válassz ki egy neked tetszőt, már csak méretre kell szabni és pontosan felragasztani!

12. Indiános

Színes, öntapadós szalagok és ívek szükségeltetnek ennek a dekorációnak az elkészítéséhez. Jobb, ha előtte papíron méretarányosan megtervezed, így átláthatóbb az anyagszükséglet és követheted a rajzon, hol tartasz a megvalósításban.

Forrás: genial.guru

Te melyiket választod? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!