Természetesen nem csak jégkocka készítésére alkalmas!



Ha egy kicsit előrelátó vagy, bármilyen ételt vagy italt izgalmassá varázsolhatsz. Ehhez nem kell mást tenned, mint okosan használni a jégkockatartót és olyan hozzávalókat fagyasztani benne, amelyek a legsivárabb ízvilágot is fel tudják dobni. Mutatjuk az ötleteket hozzá!

Joghurt

Megmentheted így vele a közeli lejárati idejű joghurtot vagy tejfölt, aztán pedig finom desszertet készíthetsz belőle. Még jobb, ha gyümölcsöket is keversz közé.

Csokis eper

Ennél ínycsiklandozóbbal ma nem találkozol! Olyan, minthat táblás csokit készítenél, aminek mindegyik kockájában egy friss eperszem rejtőzik, hmmm...

Vörösbor

Használhatod a kóla ízesítéséhez vagy akár pörkölt alaphoz, a boros jégkocka nagyon jó ötlet!

Virágok

Ha romantikus vacsorára készülsz és el akarod kápráztatni valami igazán egyedi dologgal a kedvesedet, a jégbe fagyott virágszirmokkal egész biztosan sikerrel jársz!

Barack

Az őszibarack, sárgabarack vagy nektarin húsa önmagában is elég édes és sűrű, ezért nagyszerű desszertet lehet belőle készíteni. Ha édességre vágysz, de nem akarsz csokival bűnözni, csak vegyél elő pár kockát és szopogasd el még hiddegen! A legfinomabb jégkrémet is übereli!

Gyümölcspüré

Bármilyen gyümölcs húsát lefagyaszthatod jégkocka alakban, hogy később felhasználhasd desszertekhez, gyümölcsleveshez vagy egy könnyed nyári smoothie-hoz.

Kávé

Jegeskávé imádóknak ez mennyei csemege lesz! Tegyél bele egy szívószálat, hogy elkortyolgathasd az aljáról azt, ami már felolvadt.

Gyümölcslé

A lédús citrusfélékből olyan jégkockát készíthetsz, amivel egy kancsó vízből is fantasztikus limonádét varázsolhatsz!

Csokoládé

Nyáron minden jólesik, ami hideg! Tegyél a tejbe néhány kocka fagyasztott csokoládét, nem fogod megbánni!

Fagyi

A fagylaltot is kiadagolhatod, kis tejet öntve hozzá nagyon finom, sűrű ital készülhet belőle.

Limelé és menta

Villámgyorsan és bármikor elkészülhet az otthoni koktél, ha előre fagyasztasz hozzá limelevet mentalevelekkel.

Tetszettek az ötletek? Oszd meg őket a barátaiddal!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!