Lenyűgöző történet az emberi önzetlenségről és háláról



James Harrison 14 éves korában életmentő mellkas műtéten esett át, a sebészek 2 liternyi vérveszteséggel eltávolították egyik tüdejét. Harrison - elmondása szerint – csak azért élte túl a beavatkozást, mert számára teljesen ismeretlen emberek a vérüket adták. Ekkor döntötte el, hogy viszonozza ezt a jótettet.

Mikor elég idős lett eldöntötte, hogy annyiszor fog vért adni, amennyiszer csak tud. Ez önmagában is nemes cseledet, ami viszont még nagyobb horderejűvé teszi az az, hogy Harrison-nak nem átlagos vére van. Olyan antitesteket termel, amelyek gyógyítják az Rh-összeférhetetlenséget, egy újszülötteknél előfordulő hemolitikus betegséget, ami akár a babák halálát is okozhatja! Az orvosok megkérték hősünket, hogy rendszeresen adjon vért, amit a beleegyezésével teszteknek vetettek alá, minek okán a vére lett a gyógymód. Harrison-nak ma - túl a hetvenen - több, mint kétmillió bébi köszönheti az életét!

Azonban nem csak idegeneket mentett meg a betegségtől. Mikor lánya Tracey terhes lett, az RH-összeférhetetlenség kockázatát diagnosztizálták nála. Harrison véradományainak köszönhetően a baba egészségesen jött világra.  Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!