A mostanában felkapott férfitípus talán javít egy kicsit a helyzeten



Mindig csak a nőideálokról szólnak a cikkek. Legyen egy kicsit jó a hölgyeknek is! Megmutatjuk, hogyan változott az ideális férfiről alkotott kép az elmúlt bő száz évben. Ki-ki eldöntheti, hogy visszasírja-e a régi időket vagy örül, hogy ez a mai trend!

 

1900 - Harcosok és erőművészek évtizede

Eugen Sandow volt az első mai értelemben vett testépítő, akinek erőművész estjei nők ezreit hozták lázba. A maga korában épp akkora rajongás övezte, mint pár évtizeddel később például Elvis Presley-t. Őt tekintik a testépítés atyjának.

 

1910 - Visszafogott elegancia

Szmoking, csokornyakkendő, élre vasalt nadrág, haj és bajusz - az évtized férfiideálja ápolt és elegáns, ezen felül pedig úriember a nap minden percében.

 

1920 - Csábos tekintet

A 20-as években divatba jött a középen kettéválasztott haj az urak körében. Rudolf Valentino, Hollywood első szexszimbóluma diktálta a divatot - minden férfi olyan hajat viselt, mint ő és ez elég is volt ahhoz, hogy jóképűnek és sikkesnek kiáltsák ki a nők.

 

1930 - Szexi bajusz

Még mindig a sztárokat utánozza mindenki, így a férfiak is. Az évtized szépségideálja a ruganyos testű, vékony bajszú, széles vállú Clark Gable, aki az Elfújta a szél sikere után lett igazán szexszimbólum.

 

1940 - A háború komoly fiai

A második világháború idején már nem volt divat a bajusz. Az ideális férfi borotvált, férfias arcú, kisportolt és komoly volt. Akárcsak Gregory Peck.

 

1950 - Kendőzetlen érzékiség

Tupírfrizura Elvis-módra, szexi mozgás és átható tekintet. Ha egy férfi az ötvenes években ezeknek a birtokában volt, bármelyik nőt levette a lábáról.

Lázadó szellem

A minden ellen lázadó férfiideál korszaka is ez, aki bőrszerkóban, kipolírozott motoron feszít és 'kemény'-nek hívatja magát. Marlon Brando a nők álmainak netovábbja ebben az időben.

 

1960 - Laza érzékiség francia módra

Az egész világ megőrül Alain Delon-ért, aki napbarnított bőrével, sportos testalkatával és kisfiús vonásaival halomra töri a női szíveket.

Az önkifejezés szabadsága

Amerikában megjelentek a hippik és a pszichedelikus rockerek. A The Doors együttes frontembere, Jim Morrison különleges személyisége és lírai dalszövegei által lépett be a férfiideálok közé.

 

1970 - Két irány olvasztótégelye

Miközben a világ minden táján elterjed a 'hippiség' és a férfiakat nem lehet a nőktől megkülönböztetni, a másra vágyó lányoknak Arnold Schwarzenegger hozza el a megváltást. Hétszer választják Mister Olympia-nak, a nők megőrülnek érte, a férfiak pedig utánozzák, ezzel a konditermek és testépítő klubok elindulnak világhódító útjukra.

 

1980 - Sportos férfiszépség

David Hasselhoff férfiideállá válik bronzbarna bőrével, kisportolt izmaival és ellenállhatatlan mosolyával. 

 

1990 - Underground és hanyagság

A kilencvenes évek újabb zenei stílusa, a grunge imázs- és rockforradalmat hozott. A korszak abszolút szupersztárja a Nirvana frontembere, Kurt Cobain, akinek fő ismertetőjegye, hogy minden más jobban érdekelte a világon annál, hogy mi van rajta és hogy néz ki. Ennek ellenére, fiatal lányok százezrei imádták.

 

2000 - Metroszexuálisok, előre

Eljött a metroszexuális férfiak kora: a nagyvárosokban élő, többnyire egyedülálló férfiaké, akik edzeni járnak, drága ruhákat vásárolnak és kozmetikushoz, fodrászhoz is annyit látogatnak, mint a hölgyek. A stílus legdögösebb megtestesítője David Beckham futballista.

 

2010 - Laza hipszterek

Az alternatív stílus a 2010-es években terjedt el. A hipszter férfire a laza elegancia és a fő irányvonaltól eltérő öltözködési stílus a jellemző, amelyet megbolondít egy-két tetkóval, testékszerrel, extrém keretű szemüveggel. Ryan Gosling a fiatal - és idősebb - nők álma, aki a 'hipszterség' tökéletes megtestesítője.

 

Napjainkban

Az utóbbi évben jelent meg a 'favágó' stílusú férfi, aki magas, hosszú hajú és szakállú, farmert, bakancsot, kockás inget és igazi izmokat hord, néha mogorva és zord, de mindig jó apuka. Az új stílust el is keresztelték lumberszexuálisnak, a lumber favágót jelent angolul.

 

Lehet, hogy vége a férfiak elnőiesedésének és visszatérnek a macsók, akiknek széles mellizmain jó megpihenni? Kiderül egy évtized múlva!

 

Oszd meg a barátnőiddel te is!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!