Óriási szerencséje volt, hogy időben megtudta.



A történetet egy srác osztotta meg a Reddit nevű közösségi oldalon.

Egy nap a fürdőszobájában megtalálta exbarátnője el nem használt terhességi tesztjét. A vicc kedvéért gondolta hogy rápisil, és megnézi, hogy neki milyen eredményt mutat a teszt. Legnagyobb meglepetésére 2 csík jelent meg a terhességet jelző ablakocskában, ahogy ez a képen is látható.

Ez terhességet jelent. Nyilvánvalóan nála ez szóba sem jöhetett, de ettől függetlenül kíváncsi lett volna az okára. Megosztotta a Reddit-en a „pozitív” tesztről készült fotót, majd a kommentelők közül valaki ezt írta neki:

“Ha ez igaz, akkor ki kellene vizsgáltatnod magad hererák gyanújával, és keresd fel a háziorvosod amilyen gyorsan csak lehet.”

Hatalmas szerencséje volt, hogy mindez megtörtént, mert mikor háziorvosa kivizsgálta őt, kiderült: hererákja van és szerencséjére még sikerült a korai stádiumban diagnosztizálni a betegséget.

A terhességi teszt valójában a vizeletben lévő hCG (Human Chorionic Gonadotropin) nevű hormon szintjét méri. Ez a hormon a nők placentájában termelődik és hatékonyan kimutatja a terhességet. Viszont a hCG szint azon férfiak szervezetében is magasabb, akik hererákban szenvednek. Azonban ez nem azt jelenti, hogy akiknél a terhességi teszt negatív eredményt mutat, annak nem lehet hererákja, akinek meg pozitív, az egyértelműen ebben a betegségben szenved.

Mindenesetre, ha férfiként pozitív eredményt mutatna a terhességi teszt, érdemes mihamarabb felkeresnünk egy szakorvost, hogy megbizonyosodjunk az eredmény valódi okáról. Forrás: Reddit

► KÉRJÜK LÁJKOLD, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!