Szerinted megéri??Volt már veled olyan, hogy utólag visszanéztél egy kapcsolatra és órákig azon gondolkodtál, vajon hogy voltál képes elviselni a volt párodat? Minden szeretetteljes kapcsolat alapja a kölcsönös tisztelet, ennek hiánya miatt menthetetlenül sérülnek az egyik fél érdekei. Nézd meg, hogyan kerülheted el az érzelmi pszichopatákat!

1. A partnered mindig téged hibáztat, ha valamilyen nehézség lép fel a kapcsolatban

Ne hidd, hogy a párod buta és semmit sem ért! Nagyon is tudja, mikor van az, hogy ő a hibás, de belső kényszerből egyszerűen képtelen azt kimondani: elnézést, hibáztam. Inkább rád hárít minden rosszat és megpróbál téged is meggyőzni arról, hogy közös szenvedéseteknek te, és csakis te vagy az egyedüli okozója.

2. A partnered állandóan ferdíti a valóságot, hogy te ne érezd magad jól

A hazugságok kapcsán: az illető nem csak akkor hazudik neked, amikor általános dolgokról van szó, hanem egészen jelentéktelen, de személyes témákban is. Egyáltalán nem érdekli, te hogy érzed magad ettől, és lassan el is veszti a kontrollt saját maga és a szavai felett.

3. A partnered téged hibáztat, mert nem ért el valamit az életben

Ha ez a helyzet köztetek, valami biztos, hogy nincs rendjén. Ez az ember azt hiszi, hogy mindenki a világon hibás az ő kudarcai miatt, kivéve persze saját magát. Őt nem érdeklik a te érzelmeid, az egoizmusa túlmutat mindenen. Mindig ugyanazt szajkózza: 'Miattad nem tudom elérni a céljaimat'.

4. A partnered mindent megtesz, hogy lebecsülje azt, amit csinálsz

Az ilyen típusú embert te épp annyira érdekled, mint a tévé távkapcsolója. Megtalálta a számára tökéletes párt, aki szereti őt, ezért mindent megtesz, hogy párját ellenőrzés alatt tartsa, hogy a saját igényeit mindig kielégítse. A viszonzott szerelemnek nyugodtan búcsút inthetsz ebben az esetben.

5. A partnered megtiltja, hogy számodra fontos emberekkel beszélj

Nehéz segítséget kérni bárkitől, ha a partnered ebbe a típusba tartozik. Pont az a célja ugyanis, hogy téged hermetikusan elzárjon a külvilágtól, így teljes kontrollt gyakorolhat a szavaid és a tetteid fölött is. Aztán azon kapod magad, hogy szép csendben meggyőzött: csak vele lehet tökéletes az életed.

 

Óvakodj azoktól az emberektől, akik a példákban leírt módon viselkednek! Ami az elején nagy szerelemnek indult, az később mérgező kapcsolattá is válhat, ez pedig a legdrágább kincset veszi ki a kezedből: a saját életedet!

Képek: genial.guru

Oszd meg te is, hogy minél több embert segítsünk a helyes párválasztásban!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!