Melyiket kóstolnád meg szívesen?



Van ugye a hamburger, a sajtburger és a sült krumpli, ami a világ összes Mekijében az étlapon szerepel. Ezen felül viszont számos helyi specialitás létezik, amit az étteremlánc csak az adott országban készít el. Less be más országok McDonald's menüjébe!

Mexikó - McMolletes

A mexikói Meki rengeteg helyi specialitást kínál, mint például burritos vagy a tradicionális reggelik. A McMolletes is ilyen: sült bab kis kenyérkékre adagolva, tetején sajttal és zöldségekkel.

Németország - Nürnburger

Németországban létezik a McSör, ezzel egyike azon kevés országoknak, ahol a Meki alkoholt is kínál. A Nürnburgerben sült húspogácsa helyett sült kolbász lóg ki a zsemlék közül.

Franciaország - Le Croque McDo 

A francia specialitás a tradicionális Croc Monsieur mekis változata. Két vékony kenyérke közé olvasztott sajtot és sonkát tesznek.

Közel-Kelet - McArabia

Az arab országokban a disznóhúst teljes egészében csirkével helyettesítette a McDonald's. Ez egy vékony pitatészta zöldségekkel, hússal és egyedi fűszerezéssel.

USA, Kanada - McLobster

Magas ára miatt nem szerepel az állandó kínálatban, de időről időre kapható a McLobster, amibe languszta húst töltenek.

Spanyolország - Gazpacho

A spanyol Mekiben kapható a közkedvelt helyi zöldségleves, a gazpacho. A hidegen tálalt leves tulajdonképpen egy zöldségturmix, amely paradicsomból, paprikából, hagymából és uborkából áll. A szomszédos Portugáliában is legalább ötféle előre csomagolt levest mindig tartanak az étlapon.

India - McSpicy Paneer

Indiában is kapható a McDonald's-ban egyfajta pitaszerű tésztába csavart zöldséges-szószos étel, és általánosságban elmondható az ország mekis kínálatáról, hogy rengeteg a vegetáriánus kaja. A marhahúst teljesen kiiktatták az ottani gyorsétteremből, helyette csirkével dolgoznak. Ebben a szendvicsben is csirkehús található, currys szósszal és salátával.

Malajzia - Bubur Ayam

Ez a csípős étel csirkehús darabokat, hagymát és chilit tartalmaz. Indonéziában is felvették a mekis repertoárba, de ott főtt tojást is vágnak bele.

Dél-Korea, Szingapúr - Rizsburger 

Ez a jópofa mekis szendvics kenyér helyett rizsfasírtot tartalmaz, a két "rizsszelet" közé rakják a húsos-hagymás-szószos tölteléket. A Távol-Keleten egyébként is minden McDonald's-ban kérhető rizs köretként.

Oroszország - Beef a la Rus

Ez a szendvics fehér zsemle helyett hagyományos orosz rozskenyeret használ, de nem az állandó kínálat része.

Ausztrália - extrém fagyik

Az ausztrál Mekiben találkozhatsz kék fagyival, M&M's-es fagyival, pillecukros fagyival, coca-cola vagy rágógumi ízű fagyival. A változatosság gyönyörködtet, vallják az ausztrálok!

Kína - extrém piték

Egy 'taro" nevű gumóból készül az a mekis pite, ami lila töltelékkel rendelkezik. Egy másik érdekes pitéje a kínai McDonald's-nak sötétbarna színű, tölteléke pedig szederből áll.

Japán - csokis hasábkrumpli

Nem tudni, honnan jött a japán McDonald's ötlete a csokis krumplival kapcsolatban, de tény, hogy a japánok imádják! Egy különleges zacskóból csurgathatod rá a fehér és a tejcsokit egyszerre. Halloweenkor a fehér csoki helyett sárga édes szószt szoktak a tejcsoki mellé párba adni.

Te melyiket kóstolnád meg? Köszönjük, ha megosztod a cikket!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!