A külsőségek jellemzik a belsőnket is!



Választásaink határoznak meg minket. Nincs ez másként a karácsonyfával sem. Mit árul el a személyiségedről a karácsonyfa mérete, színe, anyaga és díszítése? Tudd meg az alábbi elemzésből!

 

1. Méret

A pici fenyőfákat vagy a vázába szúrt néhány szál fenyőágat karácsonyfa gyanánt azok az emberek választják, akik nem szeretnek az árral úszni, mindenről egyedi elképzeléseik vannak és sokszor a normák és a tradíciók ellen lázadnak. Másképp érzékelik a világot, mint az átlagos emberek, nagy ötletgazdák és bármiről tudnak kellemetlen kérdéseket feltenni.

A nagy méretű fenyőfákat ezzel szemben a kényelem szerelmesei választják. Hisznek a család és a tradíciók erejében, előre és nagy gonddal terveznek. Jó tanítók, nagy élettapasztalattal. Bár mindent tudnak értékelni, azért kritikusan állnak a dolgokhoz, emiatt pedánsnak vagy perfekcionistának is bélyegezhetik őket.

 

2. Anyag

Általában műfenyőt akkor választ valaki, ha gyakorlatias gondolkodású. Ha műfenyőt vásároltál, logikusnak tartod, hogy pénzt, időt és energiát spórolj a választásoddal, ráadásul megmentesz évente egy élő fát a kivágástól. A hozzád hasonlók nagyon gyorsan és könnyedén alkalmazkodnak az élet új kihívásaihoz.

Aki élő fát választ, az megfontolt és kényelemszerető, nem szereti a kapkodást és nem szokott nyugtalankodni. A biztonság a jelleme elválaszthatatlan része. Nem szeretik a változásokat és értékelik a hagyományokat. Ők részletesen elemzik az őket körülvevő világot.

 

3. Szín

Hagyományosan, aki zöld élő vagy műfenyőt használ fel, az a sallangmentes ünnepet szereti, különösen annak konzervatív és praktikus oldalát.

A mindenféle színben pompázó fenyőfát választók általában ingatagok, ez bennük az egyetlen biztos pont. Ez azonban nem jelenti azt, hogy felületesek lennének, csupán a legtöbb esetben az egyszerűségre törekszenek. Eleven és dinamikus emberek, akik imádják a változást és szívesen kísérleteznek újdonságokkal. Az élet minden területét feldobják újításaikkal.

 

4. Díszek

Azokat az embereket, akik aprólékos gonddal tervezik meg karácsonyfájuk díszítését, általában sznobnak szokás nevezni, ez azonban a szó jó értelmében igaz rájuk. Mindez a szépség iránti mély igényükből fakad. Tudják, hogyan teremtsenek kellemes hangulatot, kíváncsiak és kedvesek. Nagy a képzelőerejük és nagy érzelmekkel vetik bele magukat abba a tevékenységbe, ami adott pillanatban  legvonzóbb számukra.

Azok, akik irtóznak a túl sok dísztől, inkább a gyakorlatias oldalát fogják meg a dolgoknak. Az előjelekből képesek megjósolni olyan problémákat is, amelyeket más még csak nem is sejt.

 

5. Ajándékok helye

Ha te a fa alá szereted az ajándékokat helyezni, hogy a címzett onnan keresse elő a sajátját, akkor elmondható rólad, hogy életed a kijelölt célok felé halad és irigylésre méltó a kitartásod. Természetes, nyugalmat árasztó személyiséged és tartásod a főbb jellemvonásaid közé tartozik.

Azok pedig, akik inkább egyenesen szeretteik kezébe adják az ajándékot, közvetlenek és őszinték. Gyorsak és ambíciózusak, néha kicsit türelmetlenek, de az biztos, hogy semmilyen vonzalmat nem éreznek a feleslegesnek ítélt dolgok iránt.

 

Bármilyen fát is választasz, a legfontosabb, hogy szeretteiddel örömödet leld benne.

Kellemes ünnepi készülődést kívánunk!


 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!